Napisano 9 Maj 200420 l hej mam Radeona 9200 128ddr i mam problem: po załączeniu jakiejś gry i nie tylko tekstury mi dziwnie \"latają\" po ekranie zamiast być na swoim miejscu:/ nic nie widze i moge tylko na wyczucie np sie poruszać:/ znalazłęm na to dość nietypowy sposób: przed załączeniem komputera poruszam kartą grafiki w porcie:/ załączam komp. i jest ok, ale kiedy załącze gre to po jakimś czasie mi sie zawiesza albo resetuje:/ (nie cały czas, ale prawie zawsze) sterowniki ściągnąłem i nic to nie pomogło:/ nie wiecie dlaczego tak się dzieje??
Napisano 9 Maj 200420 l ja bym stawil na jakies fizyczne uszkodzenie karty... zobacz tu, moze cos podobnego masz: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9316 edit: czekaj, wiesza ci sie tylko na jednej grze czy w ogole po jakims czasie pracy z kompem??
Napisano 9 Maj 200420 l ...ew. cos z portem agp wez karte i idz do kumpla, podlacz, zobacz. skoluj sobie inna karte, podlacz do siebie. powinno wyjsc co jest padniete. jak nie to bedziemy dalej myslec. pzdr
Napisano 9 Maj 200420 l Autor na innej karcie (poprzedniej którą miałem) wszystko ok:/ a ten Radeon to niedawno kupiony:/ chyba nie zepsułby się tak prędko nie? to mówisz dirty że to byłby port agp? najbardziej na to bym stawiał bo komputer mam już od 3,5 roku i płyty głownej nie zmieniałem. MOże zaczyna szwankować?
Napisano 9 Maj 200420 l nie no, jak na starej karcie jest wszystko ok to agp jest zdrowe raczej... wez jeszcze tego radka do jakiegos znajomego i tam sprawdz. i jak u niego bedzie padac to raczej wszystko wiadomo...
Napisano 10 Maj 200420 l moze zle chlodzenie ( przy starym radku 7500 kiedys wysiadl mi wentylatorek ; nie zauwazylam tego i gralam / maxowalam dalej problemy byly podobne jakie ty miales czyli moze cos z chlodzeniem ??? proponuje kate w innym kompie przetestowac najpierw sproboj zrobic update driverow i ewentuylnie chipa z mainbordu ... moze cos pomoze to :? jak masz gwarancje to wymien poprostu kiedys milam mainboard ktory doslownie w ciagu miesiaca zezar 4 karty graficzne .. gra np leciala leciala nagle zaczela sie wieszac i sie zacinac potem nie widzialm juz nic ... port agp byl skopany heh mijmy nadziej ze u ciebie nie bedzie az tak zle i wyszystko do normy wroci
Napisano 12 Maj 200420 l Autor jak narazie wszystko jest ok (obym nie wykrakał:D), więc może to poprostu była źle dociśnięta ta grafa nie?
Napisano 12 Maj 200420 l czlowieku, to moze pierwsze wypadaloby sprawdzic tak elementarne sprawy jak (nie)docisnieta karta.... gimme a break...
Napisano 12 Maj 200420 l no i nie ciskaj jej paluchami w czasie pracy kompa bo bedziesz latac razem z teksturami hyhy.
Napisano 13 Maj 200420 l Autor dirty dociskałem ją kilkanaście razy, sprawdzałęm wszystko dokłądnie wiec wiesz.... aksdn no korciło mnie żeby jąpodczas pracy komp docisnąć ale jednak nie dociskałęm:D