Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Heloł :)

W zbrushu stawiam pierwsze kroki, parę godzin bawiłem się jakiś czas temu 3.1, teraz odpaliłem wersję 3.5 R3 i napotkałem się w niej na następujący problem: symetria działa... niesymetrycznie :) A konretnie to jak rysuję z jednej strony kreskę to po drugiej stronie symetrii rysuje się ona słabiej( jeżeli chodzi o kolor) lub np od połowy. Dzieje się tak nie zawsze, ale najczęściej gdy delikatnie naciskam piórkiem( pracuję na tablecie). I gdy rysuję po lewej stronie, gdy rsyuje po prawej, na lewej odbija się zazwyczaj dobrze. Gdy dociskam mocno i walę grube krechy to wychodzą dobrze,problem jest z delikatynymi pociągnięciami.Przykład na zdjęciubukw.jpghttp://img706.imageshack.us/i/bukw.jpg/

bukw.jpg

Wątpię zeby to była wina programu, pewnie ja coś źle ustawiłem, macie pojęcie co to może być?

Mam na górze ustawione focal shift na -56, nie mam pojęcie do czego to służy, i nie przypominam sobie zebym tego dotykał kiedykolwiek, ale może przypadkiem to to?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej:)

Tak się robi zazwyczaj jak obiekt zgubi symetrie.Focal shift to miękkość krawędzi pędzla,nie ma nic wspólnego z symetrią.

Sprubuj zaznaczyć maską mniej więcej połowe obiektu i kliknij w Tool/Deformation -smart resymmetry powinno przywrócić symetrie.

Pozdro:)