Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie. Wyrenderowałem animacje, ale po jej obejrzeniu zobaczyłem pare niedociągnięć, które poprewiłem i teraz chciałbym uaktualnić tą animacje. Moje pytanie brzmi czy moge uaktualnić tylko część wyrenderowanej animacji? np animacja ma zakres 0-1100, a chciałbym ponownie wyrenderować tyko 1000-1100. Jest to możliwe czy znowu całą noc musze renderować całą animacje? Jeżeli jest to możliwe to jak tego dokonać (jakie opcje zanaczyć)?

Edytowane przez cartoon_20
rendering, 3ds, max, animacja, rerendering, render output

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 884
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jeśli wyrenderowałeś wszystko od razu jako animację, to muszę cię zmartwić, nic się nie da z tym zrobić, ale mam dobrą radę, nigdy nie renderuj w ten sposób, najlepszym wyjściem jest renderowanie do plików typu jpg, czy tiff, wtedy masz tyle plików ile masz klatek, czyli każdy plik odpowiada jednej klatce filmu, wszystkie te pliczki łączysz w całość w jakimś programie, np. virtualdub, wtedy jeśli chcesz coś zmienić, wystarczy od nowa wyrenderować te klatki o których piszesz i zastąpić nimi klatki poprzednie, pozdrawiam

Napisano

Żeby wyrenderować tylko określone klatki, tak jak chcesz od 1000 do 1100:

rendertitle.gif

W zakładce Time Output->Range w pierwszym okienku wpisujesz od której, w drugim oczywiście do której klatki ma się renderować.

Potem tylko wywalamy z wyrenderowanej ("starej") animacji zły fragment, i zastępujemy go nowym.

Pozdrawiam!

Napisano

Tak jak piszę Miłosz, wygeneruj kolejny fragment ze 100 klatek i zamień go w jakimś programie do edycji video. Nie widzę żadnego problemu.

Musisz zaznaczyć range 1000-1100 i wio.