Napisano 2 Czerwiec 201014 l Ktos kiedys wspominal ze w zbushu da wsie zbindowac wlasne klawisze do rotacji i przesuwania i zooomwania. Ja sam bardzo rzadko uzywam zbrusha i moglby mi ktos poradzic jak to zrobic i wogule jak sie binduje klawisze?
Napisano 2 Czerwiec 201014 l Do nawigacji to nie wiem czy się da.W 3.5 dodali nawigacje pod prawy myszy-jest wygodniej-prawy rotate,ctrl+prawy zoom,alt+prawy pan.Całą reszte podpinasz pod skróty bardzo prosto ctrl+klik myszą na co tam chcesz w interface,u góry pojawi się napis Press any coś tam,wciskasz kombinacje jaka tam chcesz i gotowe.Potem preferences/store config. Pozdr:)
Napisano 2 Czerwiec 201014 l Hej, tak po pierwsze to brush ma swoje shortcuty do operowania modelem - Rotacja- lpm na canvasie poza modelem Pan- lpm pozamodelem + przytrzymany Alt Zoom - lpm pozamodelem - nacisnij alt majac clayczas wcisniety lpm(nie przytrzymujesz alt-a tylko go naciskasz na chwile) Brzmi to cokolwiek dziwnie, ale po dwoch sesjach wchodzi w krew i naprawde mega szybko mozna sobie krecic modelem. A jak chcesz zbindowac to wchodzisz do menu transform i tam masz odpowiednie przyciski - klikasz na kazdym CTRL+lpm a potem kombinacje jaka chcesz zeby byla zbindowana. potem musisz jeszcze pojsc do menu preferences, hotkeys i tam wcisnac store zeby sie przywracaly za kazdym razem jak uruchamiasz zbrusha. // mafida jakim cudem ty zawsze jestes szybszy odemnie? Musisz mniej siedziec przed kompem.:P
Napisano 2 Czerwiec 201014 l Acha,jak chcesz podpiąć pod skróty wielkość,siłę,focal shift pędzla jak w PS bez suwaków to wrzuć sobie ten skrypcik do /zstartup/zplugs.W menu zplugin/misc utilities pojawią sie nowe przyciski,można ustawić skróty i wartość zmiany wielkości czy tam siły.Wygodniejsze niż zabawa z suwakami. http://dl.dropbox.com/u/6529674/Wacom-resize-v3.zip // mafida jakim cudem ty zawsze jestes szybszy odemnie? Musisz mniej siedziec przed kompem.:P Eee,akurat dopiero włączyłem .Za bardzo sie rozpisałeś i się spóżniłeś:D