Bart87 Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Witam Tym razem potrzebuje jakiegos tutka ktory bedzie opisywal przystepnym jezykiem cos takiego jak... Woda wylewajaca sie z naczynia... brakuje mi do zakonczenia mojego projektu wlasnie tego i nie mam za grosz pojecia jak to zrobic... Narysowalem na szybko BARDZO PROSTY schemat jak to ma wygladac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 na dobry początek: http://www.youtube.com/results?search_query=realflow+tutorials&aq=f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 hm... a nie uzywajac RealFlow, uzywajac tylko max'a jest mozliwosc zrobic takie cos jak wylewajaca sie woda z naczynia? tzn ja nie potrzebuje animacji z tego tylko jako jeden obiekt nieruchomy ale majacy w sobie elementy dynamiki wylewajacej sie cieczy/substancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 jest takim plugin za pomocą którego dało by radę przelać tą wodę glu3d plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2010 (edytowane) Rozgryzlem... importowalem z realflow do max'a i wszystko wyglada pozytywnie, podchodze do zadania teraz bardziej powaznie bo wczesniejsze bylo bardziej na odczep sie/ probne spory ; p Jakby cos to zastanawiam sie nad tym jak zatrzymac ta wode gdy juz dociera do y = 0 czyli to plaszczyzny na ktorej ustawilem Plane, woda przez ten Plane przelatuje troche to denerwujace Edytowane 5 Czerwiec 2010 przez Bart87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2010 Wszystko zmierza w dobrym kierunku z zakonczeniem mojego projektu... zauwazylem pewna niedogodnosc dla oka aczkolwiek w moim projekcie jest przycisk ktory zostal wymodelowany w plaszczyznie... zlikwidowalem go i planuje stworzyc jeszcze raz te przyciski w plaszczyznie ale bardziej okraglem... Uzywalem dawniej takiej metody ze wstawialem jeden element w drugi po czym stosowalem modyfikacje ktora wycinal mi np. kolo w plaszczyznie tym elementem "zanurzonym" w tej plaszczyznie. Problem taki ze nie pamietam co to byla za modyfikacja, przeszukalem ale jakos nie pamietam... prosze o szybka podpowiedz z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Czerwiec 2010 Share Napisano 5 Czerwiec 2010 boolean ..?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2010 kurcze nie pamietam... nazwa znajoma ale to chyba nie bylo to... zrobie boolean'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 5 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2010 hm... teraz tak zachodze w glowe i wydaje mi sie ze to byl wlasnie boolean... dzieki wielkie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Projekt jest juz skonczony, chcialem dodac do niej animacje kamerka i nagrac pare krotkich klipow po czym zlepic je w calosc z ciekawymi przejsciami... Nie za bardzo orientuje sie jak zrobic animacje, tzn, animowac kamerke potrafie problem jest w tym jakie ustawienia powinienem przybrac zeby zapisalo w formacie odpowiednim moje klipy... Podsumowywujac: Posiadam krotka animacje kamerka do jednego klipa Teraz chcialbym zapisac to w formie video by moc pozniej odtworzyc to przez np. Windows Media Player lub inny software odtwarzajacy klipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Render Setup -> W Time Output zaznaczasz Range i tam klatki od której, do której ma być wyrenderowana animacja -> W Render Output zaznaczasz Save File, klikasz obok w "Files..." i tam na dole zmieniasz format zapisu (np. na *.AVI). W skrócie to tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2010 dzieki ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi