Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Tym razem potrzebuje jakiegos tutka ktory bedzie opisywal przystepnym jezykiem cos takiego jak... Woda wylewajaca sie z naczynia... brakuje mi do zakonczenia mojego projektu wlasnie tego i nie mam za grosz pojecia jak to zrobic...

Narysowalem na szybko BARDZO PROSTY schemat jak to ma wygladac...

wodab.png

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hm... a nie uzywajac RealFlow, uzywajac tylko max'a jest mozliwosc zrobic takie cos jak wylewajaca sie woda z naczynia? tzn ja nie potrzebuje animacji z tego tylko jako jeden obiekt nieruchomy ale majacy w sobie elementy dynamiki wylewajacej sie cieczy/substancji

Napisano

jest takim plugin za pomocą którego dało by radę przelać tą wodę

glu3d plugin

Napisano
  • Autor

Rozgryzlem... importowalem z realflow do max'a i wszystko wyglada pozytywnie, podchodze do zadania teraz bardziej powaznie bo wczesniejsze bylo bardziej na odczep sie/ probne spory ; p

Jakby cos to zastanawiam sie nad tym jak zatrzymac ta wode gdy juz dociera do y = 0 czyli to plaszczyzny na ktorej ustawilem Plane, woda przez ten Plane przelatuje troche to denerwujace

Edytowane przez Bart87

Napisano
  • Autor

Wszystko zmierza w dobrym kierunku z zakonczeniem mojego projektu...

zauwazylem pewna niedogodnosc dla oka aczkolwiek w moim projekcie jest przycisk ktory zostal wymodelowany w plaszczyznie... zlikwidowalem go i planuje stworzyc jeszcze raz te przyciski w plaszczyznie ale bardziej okraglem...

Uzywalem dawniej takiej metody ze wstawialem jeden element w drugi po czym stosowalem modyfikacje ktora wycinal mi np. kolo w plaszczyznie tym elementem "zanurzonym" w tej plaszczyznie.

Problem taki ze nie pamietam co to byla za modyfikacja, przeszukalem ale jakos nie pamietam... prosze o szybka podpowiedz

z gory dziekuje

Napisano
  • Autor

kurcze nie pamietam... nazwa znajoma ale to chyba nie bylo to...

zrobie boolean'em

Napisano
  • Autor

hm... teraz tak zachodze w glowe i wydaje mi sie ze to byl wlasnie boolean... dzieki wielkie ; )

Napisano
  • Autor

Projekt jest juz skonczony, chcialem dodac do niej animacje kamerka i nagrac pare krotkich klipow po czym zlepic je w calosc z ciekawymi przejsciami...

Nie za bardzo orientuje sie jak zrobic animacje, tzn, animowac kamerke potrafie problem jest w tym jakie ustawienia powinienem przybrac zeby zapisalo w formacie odpowiednim moje klipy...

Podsumowywujac:

Posiadam krotka animacje kamerka do jednego klipa

Teraz chcialbym zapisac to w formie video by moc pozniej odtworzyc to przez np. Windows Media Player lub inny software odtwarzajacy klipy

Napisano

Render Setup -> W Time Output zaznaczasz Range i tam klatki od której, do której ma być wyrenderowana animacja -> W Render Output zaznaczasz Save File, klikasz obok w "Files..." i tam na dole zmieniasz format zapisu (np. na *.AVI). W skrócie to tyle ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.