Peterka_P Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Witam serdecznie. Na win XP i tej samej wersji maxa czyli 2009 działał w touchpadzie scrool jako wygodne przybliżenie/oddalenie, a na win 7 nie działa. Pewnie trzeba gdzieś dorzucić jakieś sterowniku, tylko gdzie? Drugi problem polega na tym, że nie działa mi większość materiałów do vray 1.50 sp2 i teraz spróbowałem 1.50 sp4 (do maxa 2009), a pamiętam że kiedyś prawie wszystkie działały. Po prostu kiedy wybiorę z dysku jakiś materiał to nic i dam na 'open', nic już w tym okienku do wyboru się nie pokazuje. Materiały pobieram stąd http://www.vray-materials.de/ i nie wiem czemu nagle wersja maxa i vraya jest z nimi nie kompatybilna, kiedyś właśnie prawie wszystkie z dysku działały bez problemów. Kiedyś po formacie zainstalowałem ponownie tą samą wersję maxa i okazało się, że nie mogę uruchomić starych plików, które stworzyłem chyba w tej samej wersji. Każdy plik który chce otworzyć (jest kilka różnych, każda z nich ma po 7 plików, takich powiedzmy kopii) => 'failed to open file' i nic więcej nie pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 10 Czerwiec 2010 Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Witam serdecznie. Na win XP i tej samej wersji maxa czyli 2009 działał w touchpadzie scrool jako wygodne przybliżenie/oddalenie, a na win 7 nie działa. Pewnie trzeba gdzieś dorzucić jakieś sterowniku, tylko gdzie? Jak odpalałem maxa jako administrator nie działał mi scroll w myszce, sprawdź to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterka_P Napisano 10 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2010 (edytowane) O_o dzięki wielkie, kto by pomyślał hehe. Problem scroola z głowy. Najbardziej zależy mi,aby dowiedzieć się co z tymi materiałami ---------------------------------------------------------------------------------------------- Coś musi być nie tak z programem. Ściągnąłem sobie taki materiał http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=2376 Pisze tu, że wymagana wersja maxa to 2009 i vray 1.50 sp4 czyli dokładnie tak jak mam. Kiedy wybiorę z dysku plik .mat nic się nie pokazuje w oknie z materiałami. Edytowane 10 Czerwiec 2010 przez Peterka_P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi