Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie. Na win XP i tej samej wersji maxa czyli 2009 działał w touchpadzie scrool jako wygodne przybliżenie/oddalenie, a na win 7 nie działa. Pewnie trzeba gdzieś dorzucić jakieś sterowniku, tylko gdzie?

Drugi problem polega na tym, że nie działa mi większość materiałów do vray 1.50 sp2 i teraz spróbowałem 1.50 sp4 (do maxa 2009), a pamiętam że kiedyś prawie wszystkie działały. Po prostu kiedy wybiorę z dysku jakiś materiał to nic i dam na 'open', nic już w tym okienku do wyboru się nie pokazuje. Materiały pobieram stąd http://www.vray-materials.de/ i nie wiem czemu nagle wersja maxa i vraya jest z nimi nie kompatybilna, kiedyś właśnie prawie wszystkie z dysku działały bez problemów.

Kiedyś po formacie zainstalowałem ponownie tą samą wersję maxa i okazało się, że nie mogę uruchomić starych plików, które stworzyłem chyba w tej samej wersji. Każdy plik który chce otworzyć (jest kilka różnych, każda z nich ma po 7 plików, takich powiedzmy kopii) => 'failed to open file' i nic więcej nie pisze

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 957
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Witam serdecznie. Na win XP i tej samej wersji maxa czyli 2009 działał w touchpadzie scrool jako wygodne przybliżenie/oddalenie, a na win 7 nie działa. Pewnie trzeba gdzieś dorzucić jakieś sterowniku, tylko gdzie?

Jak odpalałem maxa jako administrator nie działał mi scroll w myszce, sprawdź to.

Napisano
  • Autor

O_o dzięki wielkie, kto by pomyślał hehe. Problem scroola z głowy.

Najbardziej zależy mi,aby dowiedzieć się co z tymi materiałami

----------------------------------------------------------------------------------------------

Coś musi być nie tak z programem. Ściągnąłem sobie taki materiał http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=2376

Pisze tu, że wymagana wersja maxa to 2009 i vray 1.50 sp4 czyli dokładnie tak jak mam. Kiedy wybiorę z dysku plik .mat nic się nie pokazuje w oknie z materiałami.

Edytowane przez Peterka_P