Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak uzyskac taki render jak Bzyku w swoim tutorialu o feldze? mozna tak wyrenderowac w Rhino czy ten render zrobiony jest w innym programie?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak ... mozna na rhino renderowac ladnie ... tak jak bzyku na tutorialu tez mozna ... tylko trzeba sie nauczyc pracy z materialami ... dla przykladu pokazuje ci jakis wykopany z zamiezchlych czasow model felgi pomalowany na \"sliver metalic\" troche przerobiony :) i postawiony na ground plane pomalowanym na \"intrigue blue\" bez przerobek ... do tego puszczone swiatelko \"sunlight\" i jakies chmurki :)

Render completed time: 0:0:10 (10 sekund)--->jak widzisz render jest szybki ... zwazywszy na mesh settings na \"smooth&slower\" i \"antyalias x16\"

renderowane \"flamingo raytrace\" dolaczonym standardowo do rhino 3.0

pozdrawiam i powodzenia :)

Napisano

No to ja powiem ten render to 3dsmax6 z mentalray-em. HDR dla odbic i skylight bialy dla oswietlenia. material jakis szary z reflection na 40 bez zadnych frenselow taki render na szybko zrobiony.

A zipper flamingo nie jest standardowo w rhino ani w v2 ani v3 moze kiedys bedzie ale narazie trzeba za niego dodatkowo zaplacic. standardowo jest rhino render i treeFrog render ..........

Napisano
  • Autor

Zipper mam jeszcze nie typowa prosbe...czy urzyczylbys mi swojego avatara...w ten sposob urzytkownicy Rhino byli by widoczni na Forum THX:)

Napisano

bzyczku ... chodzilo mi o to ze sa w pakiecie :) sorry za wprowadzanie w blad :) chodzilo mi o pokazanie ze bezposrednio w rhino ... przy odpowiednim renderze mozna tez ladnie i szybko renderowac :)

co do treefroga ... to tez nie jest standardowo w pakiecie rhino ;) tylko po zaladowaniu service releasu :)

NEW USER: to nie jest moj avatar ... grafik w necie jest mnostwo a ze nie dysponuje wlasnym shellem hoostem czy ftp\'em to kozystam ... (nie ladnie) z jakiejs graficzki ktora znalazlem na google :)

pozdrawiam