Napisano 12 Czerwiec 201014 l Wiem, że to się nie zalicza do modelingu, ale nie wiem gdzie to wstawić. Mianowicie, przy ustawieniu kamery front przedmiot przesuwa się dobrze, ale jak zmienię ustawienie kamery, przedmiot przesuwa się o określone odległości w granicach 10ciu. Z góry dzięki
Napisano 12 Czerwiec 201014 l najlepiej wstaw w dziale odpowiadajacym oprogramowaniu jakiego uzywasz. Bo tej, dosc istotnej, infromacji nie podales.
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Autor Przy niektórych ustawieniach kamery, gdy chcę przesunąć jeden punkt, to nie przesuwa się on standardowo czyli po 1 jednostce, tylko o dużą odległość i nijak nie da się tego zmienić. Proszę o pomoc Z góry dzięki
Napisano 13 Czerwiec 201014 l ciezko powiedziec, nigdy sie z tym nie spotkalem w maxie, z drugiej strony prawie nigdy nie uzywalem widoku kamery do modelowania czegokolwiek.
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Autor Zauważyłem, że w miarę przybliżania obiekt przesuwa się coraz lepiej, ale jak oddalę to nadal przesuwa się o bardzo dużą odległość. PS. Dzieję się tak tylko przy skośnych kamerach i przy niektórych kierunkach. Zdaję sobie sprawę, że to jest bardzo dziwne, ale może ktoś będzie wiedział... Edytowane 13 Czerwiec 201014 l przez Filippo
Napisano 13 Czerwiec 201014 l fajnie ze po 10 postach wyszlo ze mowisz o "prespective" i nazywasz kamera ;) Cos takiego zdaza sie w maxie jak masz obiekt baaaardzo oddalony od punku 0,0,0 we wspolzednych, max traci dokladnosc wtedy.