NAD Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 Witam, mam takie pytanko chyba zdeka nietypowe. Otóż jak mam zrobiony spline z edge, to ciężko jest go kursorem zaznaczyć. W 3dsmaxie 8 to jak kierowałem kursor w miejsce gdzie był utworzony spline to ten spline od razu się podświetlał jako shape. I było po problemie. A w 3dsmax 2009 jest cieżko mi go "kliknąć" . Podejrzewam, ze gdzieś jest ustawienie które za to odpowiada. Ktos pomoże? Pozdrawiam
jarox Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 Wybierz z górnego paska z rozwijanej listy, żeby zaznaczać tylko Shapes (domyślnie jest All) i po problemie.
NAD Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Napisano 17 Czerwiec 2010 nie rozumiesz mnie Z listy to ja sobie mogę wybrac, ale chodzi mi klikając na kursor
jarox Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 (edytowane) Chodzi mi o liste Selection Filter, która pozwala wybrać typ obiektów, które będą podlegać selekcji. Ja tylko w ten sposób bez problemu wybieram kursorem utworzony spline z krawędzi. Edytowane 17 Czerwiec 2010 przez jarox
adam_m Napisano 18 Czerwiec 2010 Napisano 18 Czerwiec 2010 Nadaj spline'owi nazwę i zaznaczaj select by name.
NAD Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Napisano 18 Czerwiec 2010 Dziękuje Jarox rep leci ;). Tego po prostu nie wiedziałem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi