NAD Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Witam, mam takie pytanko chyba zdeka nietypowe. Otóż jak mam zrobiony spline z edge, to ciężko jest go kursorem zaznaczyć. W 3dsmaxie 8 to jak kierowałem kursor w miejsce gdzie był utworzony spline to ten spline od razu się podświetlał jako shape. I było po problemie. A w 3dsmax 2009 jest cieżko mi go "kliknąć" . Podejrzewam, ze gdzieś jest ustawienie które za to odpowiada. Ktos pomoże? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarox Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Wybierz z górnego paska z rozwijanej listy, żeby zaznaczać tylko Shapes (domyślnie jest All) i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2010 nie rozumiesz mnie Z listy to ja sobie mogę wybrac, ale chodzi mi klikając na kursor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarox Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 (edytowane) Chodzi mi o liste Selection Filter, która pozwala wybrać typ obiektów, które będą podlegać selekcji. Ja tylko w ten sposób bez problemu wybieram kursorem utworzony spline z krawędzi. Edytowane 17 Czerwiec 2010 przez jarox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Yyyy to ja tego nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarox Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Jak na obrazku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Nadaj spline'owi nazwę i zaznaczaj select by name. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Dziękuje Jarox rep leci ;). Tego po prostu nie wiedziałem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi