Napisano 16 Czerwiec 201014 l Witam, mam takie pytanko chyba zdeka nietypowe. Otóż jak mam zrobiony spline z edge, to ciężko jest go kursorem zaznaczyć. W 3dsmaxie 8 to jak kierowałem kursor w miejsce gdzie był utworzony spline to ten spline od razu się podświetlał jako shape. I było po problemie. A w 3dsmax 2009 jest cieżko mi go "kliknąć" . Podejrzewam, ze gdzieś jest ustawienie które za to odpowiada. Ktos pomoże? Pozdrawiam
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Wybierz z górnego paska z rozwijanej listy, żeby zaznaczać tylko Shapes (domyślnie jest All) i po problemie.
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Autor nie rozumiesz mnie Z listy to ja sobie mogę wybrac, ale chodzi mi klikając na kursor
Napisano 17 Czerwiec 201014 l Chodzi mi o liste Selection Filter, która pozwala wybrać typ obiektów, które będą podlegać selekcji. Ja tylko w ten sposób bez problemu wybieram kursorem utworzony spline z krawędzi. Edytowane 17 Czerwiec 201014 l przez jarox
Napisano 18 Czerwiec 201014 l Autor Dziękuje Jarox rep leci ;). Tego po prostu nie wiedziałem. Pozdrawiam