eferum Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Witam jak uzyskać taki efekt http://yfrog.com/49step21p żeby przez okno wpadało takie realistyczne światło ... chodzi mi o oświetlenie VRAY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_interior.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eferum Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 obraz niechce mi zbyt daleko przejsc przez okno ; / mimo , iż w viewporcie jest tak jak tego chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 sorry, ale jedyne co ci mozna powiedziec to zebys sprobowal mniejszy obraz przepchac przez okno, moze ten sie poprostu nie miesci? :) a tak serio, to o co biega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eferum Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 kurde sorka nie obraz tylko światło ... co ja pisze ... poprostu jest ustawione , ze światło wpada do środka i jest cień na podłodze , ale tylko w viewporcie na renderze ni wała ; / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 a masz szyby czy nie ? bo moze moze masz tam jakies boksy a przez to swiatlo nie przejdzie jesli nie ma matrialu szkla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eferum Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 (edytowane) jest to tylko sama rama ; / k mam to , nie widzialem tam vraylajt typu plane sorki ... wywalilem i zadziałało , ale w scenie pochodzącej z tego tutoriala co mi daleś , przed oknami jest takie światło ; / , więc nie rozumiem dlaczego mi to nie działa ; / Edytowane 19 Czerwiec 2010 przez eferum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 w zasadzie jak nie pokazesz chociaz ustawien swiatla, sceny, nie powiesz czy robisz to wg tutoriala czy co, to naprawde pozostaje tylko nam zgadywac co robisz nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 (edytowane) Tutaj jest do tego ujęcia scena do pobrania. Może sam zobacz co jest inaczej niż u Ciebie. http://vray.us/vray_tutorials/rendering_vray_interior_tutorial.shtml Edit: Przypuszczam, że plane w oknie nie puszcza ci światła do środka. Edytowane 19 Czerwiec 2010 przez piko84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eferum Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 ściągałem to wiem już oco kaman ... ale teraz jest taki lipny problem , że gdy to światło przechodzi na podłoge to jest kurde strasznie kanciate ; / normalnie pixele widać ; ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 To usuń to światło, bo rodzi ono widzę więcej problemów niż jego brak :) Sprawdź ustawienia renderera i targeta. W tutku masz wszystko krok po kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eferum Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 no nie no dzieki ; / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 to moze pokaz ustawienia rendera, swiatelek i pokaz screen`a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eferum Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 ok nvm w photoshopie sobie to obrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 A jakbyś doszedł do końca tutorka to zobaczyłbyś, że jest tam finalna scena też do pobrania. Wtedy wystarczyłoby porównać ustawienia świateł i renderera. Tylko trzeba chcieć coś przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi