Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

obraz niechce mi zbyt daleko przejsc przez okno ; /

mimo , iż w viewporcie jest tak jak tego chcę

Napisano

sorry, ale jedyne co ci mozna powiedziec to zebys sprobowal mniejszy obraz przepchac przez okno, moze ten sie poprostu nie miesci? :)

a tak serio, to o co biega?

Napisano
  • Autor

kurde sorka nie obraz tylko światło ... co ja pisze ... poprostu jest ustawione , ze światło wpada do środka i jest cień na podłodze , ale tylko w viewporcie na renderze ni wała ; /

Napisano

a masz szyby czy nie ? bo moze moze masz tam jakies boksy a przez to swiatlo nie przejdzie jesli nie ma matrialu szkla

Napisano
  • Autor

jest to tylko sama rama ; /

k mam to , nie widzialem tam vraylajt typu plane sorki ... wywalilem i zadziałało , ale w scenie pochodzącej z tego tutoriala co mi daleś , przed oknami jest takie światło ; / , więc nie rozumiem dlaczego mi to nie działa ; /

Edytowane przez eferum

Napisano

w zasadzie jak nie pokazesz chociaz ustawien swiatla, sceny, nie powiesz czy robisz to wg tutoriala czy co, to naprawde pozostaje tylko nam zgadywac co robisz nie tak.

Napisano
  • Autor

ściągałem to wiem już oco kaman ...

ale teraz jest taki lipny problem , że gdy to światło przechodzi na podłoge to jest kurde strasznie kanciate ; / normalnie pixele widać ; (

Napisano

To usuń to światło, bo rodzi ono widzę więcej problemów niż jego brak :)

Sprawdź ustawienia renderera i targeta.

W tutku masz wszystko krok po kroku.

Napisano

A jakbyś doszedł do końca tutorka to zobaczyłbyś, że jest tam finalna scena też do pobrania.

Wtedy wystarczyłoby porównać ustawienia świateł i renderera.

Tylko trzeba chcieć coś przeczytać.