Napisano 21 Czerwiec 201014 l Mianowicie zrobiłem strone we flashu i chce aby ktos na jej podstawie powiedział mi co zle zrobiłem i bede miec do tego kogos kilka pytan. Wiec jesli ktos moze mi pomoc - dla ludzi ktorzy znajda sie na Adobe Flash Professional nie bedzie to wiekszy problem. Nie chce pokazywac tej strony publicznie wiec jesli ktos bedzie chcial mi pomoc - prosze napisac do mnie. Dziekuje
Napisano 22 Czerwiec 201014 l Autor Kilku uzytkownikow napisalo do mnie ze do takiej strony jaka stworzylem to html w zupelnosci wystarczy. Wiec moze ktos jest w stanie mytłumaczyć taka rzecz. W photoshopie albo flashu robie oprawe graficzna. Wiec jak teraz mam ja podzielic i w jakim programie poskładac zeby te elemnety byly w takim ukladzie (miejscu) jak we flashu czy photoshopie ?
Napisano 22 Czerwiec 201014 l czlowieku, pokaz strone :P znow jakas rozmowa o niczym.... bez tejs trony to mozemy sobie pogdybac i nic sensownego nikt ci nie powie
Napisano 22 Czerwiec 201014 l szkoda, mam dziś nastrój na trollowanie. nie zapomnij jednak,ze sporo wiedzy jest w necie za free i nie zamęcz życzliwego własnym lenistwem.
Napisano 23 Czerwiec 201014 l Autor jak w Adobe Dreamweaver chce zeby obrazek byl linkiem - obrazek zostaje obramowany na niebiesko - co zrobic zeby tego obramowania nie bylo ?
Napisano 23 Wrzesień 201014 l Autor Żeby nie zakladac nowego tematu: Jak zrobic zeby obiekt trzymal sie kreawedzi przegladarki jak jest np na orange.pl - szary wkadrat z napisem - zglosc blad ?
Napisano 23 Wrzesień 201014 l 100% na diva i align left/right. nie możesz po prostu zajrzeć do kodu na stronie?
Napisano 23 Wrzesień 201014 l Dokładnie to co ola-f napisał. Pomoc tu zawsze się znajdzie, ale z doświadczenia wiem, że analizowanie i modyfikowanie kodu w firebugu (http://getfirebug.com/ ) jest niezastąpione:)
Napisano 23 Wrzesień 201014 l ahh zapomnialem jak to sie nazywa w ffoxie. w operze jest dragonfly. narzedzia na tyle genialne ze czasem przy kliencie "przerabiam" serwis i pytam czy teraz jest ok. I wtedy daje programistom info co i jak. Przy okazji idealne przy dokręcaniu do serwiisu spójnego widoku dla przeglądarek.
Napisano 23 Wrzesień 201014 l Autor a widzicie panowie - nie wiedzialem o istnieniu takiego czegos - dzieki wielkie
Napisano 20 Październik 201014 l Autor Chce zeby strona skladala sie z trzech kolumn (div'ow) div po lewej i po prawej np po 200 px (przy samej lewej i prawej) a srodkowy div zeby był na srodku i zeby byl 10 px od lewej i 10 px od prawej kolumy ... nie bardzo wiem jak to zrobic - pomozecie ? #left { width:200px; height:1000px; float:left; } #center { width: ??? TAK ZEBY SZEROKOSC SRODKOWEJ KOLUMNY SIE DOPASOWYWALA DO EKRANU height:1000px; margin-right:10px; margin-left:10px; ?????? } #right { width:200px; height:1000px; float:right; } * nie moge zastosowa 100% bo wtedy pozostale divy leca w dol ...
Napisano 20 Październik 201014 l Zerknij sobie na kod - dałem komentarze. ;) Wkleję jeszcze CSS (najbardziej interesujący Cię fragment): /* style dla kolumn zaczynają się tutaj ;) */ #section { width: 80%; margin: 0 auto } /* środkowa kolumna wskakuje pomiędzy sąsiadujące, które są "na floacie" */ #article { padding:5px; overflow:hidden; background:#999 } /* :first-child ustawia pierwszą kolumnę po lewej stronie */ .aside:first-child { float:left } /* style dla lewej i prawej kolumny, wszystkie nie licząc pierwszej będą "floatowały" w prawo" */ .aside { float:right; width:200px; padding:10px 5px; background:#888 }
Napisano 21 Październik 201014 l Autor kots link odpada bo one sa "stale" a chodzi o to ze boki maja miec stale rozmiary i byc zawsze float do stron a srodkowa ma zmieniac swoja szerokosc i sie dopasowywac do reszty wyswietlacza. a to twoje musze przeanalizowac
Napisano 22 Październik 201014 l W tej chwili jest tak jak piszesz z tym, że strona rozciąga się na 80% szerokości okna przeglądarki. Zmodyfikuję to później by rozciągała się na 100%. Edytowane 22 Październik 201014 l przez kots
Napisano 22 Październik 201014 l Zmodyfikowane. Jest to raczej niepraktyczne, ale ok. ;) Dodałem jeszcze minimalną szerokość dla kolumny środkowej (420px) by nie ginęła całkowicie w niskich rozdzielczościach. Wklejam HTML: tekst tekst tekst CSS: * { padding: 0; margin: 0; border: 0 none; outline: 0 none; list-style: none } body { color:#000000; font:12px/18px helvetica,arial,sans-serif } p { margin: 18px 0 } p:first-child { margin: 0 0 18px 0 } /* style dla kolumn zaczynają się tutaj ;) */ #section { width: 100%; min-width:850px; margin: 0 auto } /* środkowa kolumna wskakuje pomiędzy sąsiadujące, które są "na floacie" */ #article { padding:10px 5px; overflow:hidden; min-width:420px; background:#999 } /* :first-child ustawia pierwszą kolumnę po lewej stronie */ .aside:first-child { float:left } /* style dla lewej i prawej kolumny, wszystkie nie licząc pierwszej będą "floatowały" w prawo" */ .aside { float:right; width:200px; padding:10px 5px; background:#888 }