Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wiem że trochę mi nie wyszło akwarium i regał z książkami ale mam nadzieję że docenicie pracę kogoś 13-letniego który ma blendera od miesiąca :)

beztytuumye.png

Edytowane przez Mariusz.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

13 lat ? alez te czasy sie zmieniaja.

Proporcje sie nie zgadzaja troche :) ale jak masz 13 lat to szacun.

Napisano

Ja doceniam , że zacząłeś pisać poprawnie i stosować się do regulaminu nazewnictwa wątków. To duży + i dobry początek. Co do wieku hmm... nie wiek a ilość czasu jaki się poświęca ma znaczenie. Dopiero zaczynasz i to widać, trochę brak ci taktu co pokazywać i gdzie ale przynajmniej TO dałeś do wip'a a nie do FW.

Rada na początek: Nie rób samolotów , samochodów, pociągów, czołgów , pomieszczeń, budynków. Dobrym posunięciem wbrew pozorom był kran. Zaczynaj od takich prostych obiektów. Odwzoruj jakiś jak najlepiej a potem staraj się go wyrenedrować do jak najlepszej postaci.

Wszyscy mieli polewkę nie z twojego kranu a opisu i to, że znalazł się w FW no i z tego, że model był za słaby itd ;). Nie zrażaj się tylko pracuj dalej, trochę samokrytyki i zaparcia a nie ma bram przed tobą zamkniętych.

Wujek dobra rada:

Zanim wrzucisz obrazek, zastanów się czy jest sens jego umieszczania prócz pokazania się (czy coś z tego wyciągniesz). Pokazując całą taką scene nic ci nie doradzimy bo można powiedzieć wszystko źle. Skup się na jakimś elemencie, wtedy można doradzać co poprawić. W przeciwnym wypadku nikomu nie będzie się chciało pisać tutoriala na pół strony jak zrobić wizkę. Z czasem jak wejdziesz na jakiś poziom będzie pokazywał więcej.

Napisano
  • Autor

O kurka, to że krzesło jest niewymiarowe to wiedziałem od początku ale musiałem iśc do sklepu i nie zdążyłem poprawic :o

A same panele zauważyłem dopiero teraz, w ogóle nie zwróciłem uwagi że są jakieś za duże :O

Tragedia to to nie jest, myślę że taki pokój gdybym go dokończył nadawał by się do jakiejś gry z 1995-2000 roku :P także tragedii nie ma :P

14 lat

Hehe, to co zaczynają robic w 3 Gim ja już umiem w I w całości, komp to jak na razie mój najlepszy przyjaciel :P

Postaram się modelowac inne rzeczy trochę prostsze ale staranniej..