ranza Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Witam, Orientuje się ktoś może jak zrzucić animację z controllerów jako klucze na main timeline? Jest do tego jakiś skrypt? Dodam może że nie chodzi mi o zwykły kontroller Postion/Rotation/Scale tylko o controller z plugin'u symulacji ruchu drogowego.
CgBartosz Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 To chyba pytanie do tworcy pluginu jesli Zakladka Motion->Trajectories->Collapse nie daje rady...
CgBartosz Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 A nie mozesz skeszowac meshy ? Jesli mozna odtworzyc animacje to pewnie i mozna skolapsowac do kluczy, tylko tak w ciemno to raczej nie pomoge.
Reanimator Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Wiecej szczegolow, to moze cos sie wymysli. Z czego na co chcesz wypiec, jakei obiekty, itp.
ranza Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 Chodzi mi o to by zrzucić animację wykonaną tym pluginem: http://rendering.ru/index.php/plugins/xcv/ Dorzucam scenkę zrobioną z użyciem maxa 2011 na ktorej można potestować: http://rapidshare.com/files/403881237/city_cars_simmed_4.max.html Wiem, że da się to w jeden sposób zrobić, ale wydaje mi się trochę przekombinowany. Mianowicie należałoby skopiować (czy tam cachewać) mesha. A następnie z oryginału z'bakować animację skryptem na kopię. Ktoś mógłby powiedzieć, że to nie takie trudne znowu rozwiązanie, niestety obiekt jest z'lock'owany przez plugin i nie kopiuje się. Tak więc należałoby pomyśleć o tym przed zastosowaniem pluginu co mi raczej nie odpowiada. Dzięki za wszelką pomoc.
Obywatel Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Piszesz skrypt w maxie, który dla każdego elementu zaznaczenia (obiektu) od klatki X do klatki Y zapisuje wartości parametrów względem parenta do pliku. Później drugim skryptem wczytujesz te wartości na model o takiej samej strukturze parent/child.
Rekomendowane odpowiedzi