Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Modeluję swój telefon SE W715 i trafiłem na problem z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż jak wymodelować te złote obramowanie ?

I takie drugie pytanko czy jest sens wstawiać ten model do działu wip ? nadaje się ?

z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Edytowane przez Logos

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Euch... Ja bym po prostu powiedział, że normalnie: bierzesz i modelujesz...

Llepiej najpierw spróbuj to obramowanie wymodelować, a jak będziesz miał kłopoty, to pokaż siatę, będziemy się głowić.

Napisano
  • Autor

Ok wymodelowałem to obramowanie w sumie nie wiem dlaczego na siłę chciałem zrobić extrude z obudowy. Tylko teraz jak te dwa obiekty dopasować do siebie żeby obramowanie nie odstawało?

Napisano

Ekhm... może lekko zagiąć te elementy z boku?

Kluczem jest zawsze zachowanie proporcji. Pamiętaj, że zdjęcia zawierają przekłamania optyczne, przez co fota nigdy nie będzie idealna referką a już na pewno nie może robić za dokładny rzut.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odp.

Myślałem, że może jest jakieś narzędzie dzięki któremu będę mógł dopasować te dwie powierzchnie do siebie ale to chyba tylko z nurbsami działa. Ręcznie wygięte brzydko wyglądają. Co do tych przekłamań optycznych już się o tym przekonałem model jest zdeczka krzywy ale następny będzie lepszy.

Napisano

Nie poddawaj się. Pamiętaj, ze gładka krzywiznę uzyskuje się dzięki turbo smooth-owi w połączeniu z niewielką ilością zagięć, podobnie jak przy pracy na krzywych Beziera w Corelu na przykład.

Napisano

co do wyginania. Widze ze zrobiles tą obwodke juz do konca, z chamferami, masą podziałów itp. Zacznij od oglolnego ksztaltu, jego powyginaj i dopasuj do telefonu, wtedy dopiero dodawaj chamfery, dziury itp, powinno wyjsc o wiele rowniej.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności