Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Modeluję swój telefon SE W715 i trafiłem na problem z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż jak wymodelować te złote obramowanie ?

I takie drugie pytanko czy jest sens wstawiać ten model do działu wip ? nadaje się ?

z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Edytowane przez Logos

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Euch... Ja bym po prostu powiedział, że normalnie: bierzesz i modelujesz...

Llepiej najpierw spróbuj to obramowanie wymodelować, a jak będziesz miał kłopoty, to pokaż siatę, będziemy się głowić.

Napisano
  • Autor

Ok wymodelowałem to obramowanie w sumie nie wiem dlaczego na siłę chciałem zrobić extrude z obudowy. Tylko teraz jak te dwa obiekty dopasować do siebie żeby obramowanie nie odstawało?

Napisano

Ekhm... może lekko zagiąć te elementy z boku?

Kluczem jest zawsze zachowanie proporcji. Pamiętaj, że zdjęcia zawierają przekłamania optyczne, przez co fota nigdy nie będzie idealna referką a już na pewno nie może robić za dokładny rzut.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odp.

Myślałem, że może jest jakieś narzędzie dzięki któremu będę mógł dopasować te dwie powierzchnie do siebie ale to chyba tylko z nurbsami działa. Ręcznie wygięte brzydko wyglądają. Co do tych przekłamań optycznych już się o tym przekonałem model jest zdeczka krzywy ale następny będzie lepszy.

Napisano

Nie poddawaj się. Pamiętaj, ze gładka krzywiznę uzyskuje się dzięki turbo smooth-owi w połączeniu z niewielką ilością zagięć, podobnie jak przy pracy na krzywych Beziera w Corelu na przykład.

Napisano

co do wyginania. Widze ze zrobiles tą obwodke juz do konca, z chamferami, masą podziałów itp. Zacznij od oglolnego ksztaltu, jego powyginaj i dopasuj do telefonu, wtedy dopiero dodawaj chamfery, dziury itp, powinno wyjsc o wiele rowniej.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.