claude Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 Witam, mam kolejną nierozwiązaną zagadkę. Chcaiałbym aby moje obiekty poruszały się do okołą określonego punktu. Robiłem różne próby ale nic z tego nie wyszło. Motor: obraca obiekt wokół własnej osi, nawet jak zmieniłem pivot Wind: chciałem zastosować kilka generatorów wiatru do popychania obiektów na okoła, jednak wind z tego co wiem działa globalnie na całą scene więc jedne obiekty by się poruszały w dobrym kierunku drugie w złym. W jaki inny sposób można nadawać określoną prędkość obiektmom w reaktorze. Jedynym sposobem to dawanie prędkości początkowej ale ta energia szybko się kończy a ja potrzebuję wiru który by się kręcił i kręcił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 może path follow? tylko wtedy będziesz musiał robić ścieżkę wokół swojego obiektu. edit: A przepraszam, nie doczytałem że chodzi o reactora. A musi być w nim? czy wystarczą po prostu jakieś cząsteczki latające? Bo takie rzeczy raczej się robi particlami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2010 obiekty to sią piłki i chciałem aby się odbijały od podłogi Przydał by się jakiś generator pędu w reaktorze, bo za bardzo nie ma jak kontrolować animcji. Wiadomo że to symulacja le czasami chciało by się skierować ją na odpowiednie tory, dodać pędu w odpowiednim kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 Czy to koniecznie musi być reactor? Pytam, bo w razie czego jest takie narzędzie jak array cośtam... Jest dummy i wokół niego obiekty którym można nadawać rożne atrybuty. wyleciała mi nazwa z głowy, jak ktoś wie, to niech przypomni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 Zawsze możesz pokombinować z deflectorami na cząsteczki przesuniętymi względem ścianek od których piłki się odbijają. Problem z cząsteczkami jest taki, że deflectory działają tylko na punkt w którym znajduje się cząsteczka a nie na siatkę do cząsteczki przypiętej. Jak chcesz koniecznie symulację o polygony siatki to mogę polecić thinking particles do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2010 Niestety nie mam czasu na zabawę cząsteczami. Dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi