Bart87 Napisano 3 Lipiec 2010 Share Napisano 3 Lipiec 2010 Witam... Robie mala animacje w max'ie i potrzebuje zrobic swiatlo ktore wpada przez dany 'otwor' + zeby te promienie wychodzace byly widoczne Grzebalem troche w wartosciach kazdego z lightow, ale nie natknalem sie na cos co przypominaloby to co chce osiagnac... Posiadam juz Spot'a (light) tylko co musze zaznaczyc by promienie wychodzily? (a moze to nie spot?) Druga rzecz to taka ze w animacji chce miec zeby to swiatlo zaswiecilo sie w danym momecie, na zwyklym Spoc'ie probowalem zrobic pod animacje On/Off w opcjach light, ale niestety nie zadzialalo... Troche namieszalem jak cos to poprawie co nieco tylko prosze o zwrocenie mi uwagi dziekuje za wszelaka pomoc Pozdrawiam Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2010 Znalazlem cos takie http://www.max3d.pl/tut.php?id=175 chodzi mi wlasnie o taki efekt swiatla, ale uzywajac max'a, ostatecznie moge uzyc jakiegos pluginu by bylo to bardziej naturalne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart87 Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2010 Poradzilem sobie sam ; p ale dla nastepnych niewiedzacych oto jak do tego doszedlem: 1. Stworzylem dowolne zrodlo swiatla, w moim przypadku jest to "mr Area Omni" 2. W "General Parameters" zaznaczam z suwaka "Spot" 3. W "Atmospheres & Effects" klikamy na "Add" i z okna ktore nam sie pojawi wybieramy "Volume Light" i klikamy na Setup... 4. W Setup mozemy ustawic wlasne proporcje promieni swiatla Krotko, ale mam nadzieje ze zrozumiale Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi