1pudel Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Witam Jak w temacie, jak stworzyć strumień swiatła w 3ds Max?? Chodzi mi o coś takiego jak na filmiku z Youtuba http://www.youtube.com/watch?v=dz9dtRtVHnA WYŁĄCZCIE DŹWIĘK!!! Pozdrawiam
blinq Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 To to akurat są zwykłe partikle. Ustawiasz emiter w dół i tyle ;) jeszcze możesz dodać stożek jako deflector, żeby strumień cząsteczek się zwęził na dole Pozdro
1pudel Napisano 12 Lipiec 2010 Autor Napisano 12 Lipiec 2010 Dzięki, mimo, że to podstawy to bardzo mi pomogłeś Pozdrawiam
1pudel Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Napisano 1 Sierpień 2010 Myślałem, że jest to prostsze. Jako emiter wybrałem spray, problem pojawia się przy deflektorze, skorzystałem z UOmniFlect i jako pick object ustawiłem stożek. Nie działa, co robie źle??
blinq Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Spróbuj flipnąć normalne stożka, albo Shella nałożyć
1pudel Napisano 2 Sierpień 2010 Autor Napisano 2 Sierpień 2010 Zrobiłem jak mówisz, nic nie pomogło. Pozatym wydaje mi się, że wina leży w deflektorze, nawet bez stożka nie działa. Oto ustawienia
KoMic Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 moze, moja rada byc glupia. jak porada gdy komp nie dziala, zeby nacisnac przycisk power: ]. Ale moze nie zbindowales deflektora pod emiter? [bind to space warp]
pabulo Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 Do takich rzeczy wg mnie najlepiej sie nadaje particle flow. Poczytaj w helpie. Ogólnie nie jest to w podstawowych kwestiach skomplikowane. Raczej nie stawiałbym tu na deflectora. Bedzie problem z kątami odbicia pewnie itd. Już lepiej age test + jakiś attractor do punktu. Nie mam za wiele doświadczenia z particlami i z pamięci pisze. Ale naprawde polecam helpa w tym przypadku.
1pudel Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Napisano 3 Sierpień 2010 Particle flow zacząłem rozgryzać. Wiem że help jest nieoceniony, ale kiepsko u mnie z angielskimi i korzystam z biblii. Wstyd się przyznać, ale KoMic miał racje. Doszedłem do takiego momentu http://www.youtube.com/watch?v=HtRv4xG_biI I nie widać cząsteczek w stożku, zmniejszyłem opacity , tylko czemu wszystko ginie. Bardzo dziękuje wszystkim za rady
Rekomendowane odpowiedzi