Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To to akurat są zwykłe partikle. Ustawiasz emiter w dół i tyle ;) jeszcze możesz dodać stożek jako deflector, żeby strumień cząsteczek się zwęził na dole

Pozdro

Napisano
  • Autor

Myślałem, że jest to prostsze. Jako emiter wybrałem spray, problem pojawia się przy deflektorze, skorzystałem z UOmniFlect i jako pick object ustawiłem stożek. Nie działa, co robie źle??

92e3a409e5823acbmed.jpg

Napisano
  • Autor

Zrobiłem jak mówisz, nic nie pomogło. Pozatym wydaje mi się, że wina leży w deflektorze, nawet bez stożka nie działa.

Oto ustawienia

5b149dbeff8a11d0m.jpg

Napisano

moze, moja rada byc glupia. jak porada gdy komp nie dziala, zeby nacisnac przycisk power: ]. Ale moze nie zbindowales deflektora pod emiter? [bind to space warp]

Napisano

Do takich rzeczy wg mnie najlepiej sie nadaje particle flow.

Poczytaj w helpie. Ogólnie nie jest to w podstawowych kwestiach skomplikowane.

Raczej nie stawiałbym tu na deflectora. Bedzie problem z kątami odbicia pewnie itd. Już lepiej age test + jakiś attractor do punktu. Nie mam za wiele doświadczenia z particlami i z pamięci pisze. Ale naprawde polecam helpa w tym przypadku.

Napisano
  • Autor

Particle flow zacząłem rozgryzać. Wiem że help jest nieoceniony, ale kiepsko u mnie z angielskimi i korzystam z biblii. Wstyd się przyznać, ale KoMic miał racje. Doszedłem do takiego momentu

http://www.youtube.com/watch?v=HtRv4xG_biI

I nie widać cząsteczek w stożku, zmniejszyłem opacity , tylko czemu wszystko ginie. Bardzo dziękuje wszystkim za rady