jarross Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Jak z apisać i w jakim formacie model z maxa 2009 na max9. Chodzi mi tylko o model bo jest w mentalu 2009 a ja potrzebuję otworzyć w 9 i pracować w vrayu. Proszę o pomoc bo sprawa jest dosyć pilna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 format .3ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2010 otóż 3ds nie chce się robić. Otóż njpierw mam komunikat Preserve MAX's Texture Coordinates i jest ok lub cancel i daję ok i on robi 3dsa ale ten 3ds się nie otwiera ani w 9 ani a w 2009 i daje improper file format. Nie wiem o co kaman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 a uzywasz "import" zeby wrzucic tego .3ds ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2010 No aż taki tępy nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 FBX, imo duzo lepszy od 3dsa ktory notabene jest do d... FBX to prawie taki 2 *.max przenosi doslownie wszytko Export do FBX, potem plik normalnie otwiera sie 2x klik lub OPEN w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Ciekawi mnie czy przez vrayproxy da się przenosić modele do starszego maxa. sp5 ma możliwość operacji odwrotnej z proxy do mesha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2010 Dzięki ale 9tka przy fbx się wysypuje może muszę jakieś opcje zaznaczyć (bo jest ich sporo)? A 2009 otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 A nie łatwiej zainstalować VRay'a na maxa 2009? Przecież upgrade do nowszej wersji VRay'a jest darmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi