Gość nowynowy Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Witam, Na początku witam wszystkich jako nowy na tym forum. Wiem że może to nie jest najlepszy dział na tego typu pytanie, ale... Mam pewien mały problem :D Używam 3ds maxa 2010 32-bit / system W7 64 bit. Dokupiłem kilka dni temu 5mb ramu w celu doskonalenia wakacyjnego i aktualnie mam 8 mb ram. Myślałem że obrazku będą śmigać, a tu nic. 3d max 32 bit nie chce używać dodatkowych 5 mb ram. Odinstalowałem system, odinstalowałem maxa i nic. Jak nie chciał używać 8mb to nie używa // W7 widzi dodatkową pamięć// Czy jest to spowodowane tym że jest to 3d max 32 bitowy??? Proszę o pomoc. nowynowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 5 megabajtow to malutko ;p żartuje :) Max także musi być w wersji 64 bit po prostu. Inaczej nie będzie mógł wykorzystać potencjału pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Czy jest to spowodowane tym że jest to 3d max 32 bitowy Tak jest to tym spowodowane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Przede wszystkim system 64 bit., Dwa system max 64bit. I co ważne odblokować w biosie bynajmniej tak jest przy XP 64bit.że samo posiadanie systemów 64bit. Nie spowoduje wykrycie i uaktywnienie całej zawartości dostępnej pamięci ,odnosi się to wyłącznie do systemu XP64 , . Pozdrawiam i witam na max3d.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 ,odnosi się to wyłącznie do systemu XP64 musze przyznac ze nigdy sie z tym nie spotkalem O,o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nowynowy Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 dziękuję wszystkim za odpowiedź. krótko i na temat. potwierdziło to moje obawy.... żeby wykorzystać posiadany potencjał maxa 64b trzeba szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi