Napisano 12 Lipiec 201014 l Witam, Na początku witam wszystkich jako nowy na tym forum. Wiem że może to nie jest najlepszy dział na tego typu pytanie, ale... Mam pewien mały problem :D Używam 3ds maxa 2010 32-bit / system W7 64 bit. Dokupiłem kilka dni temu 5mb ramu w celu doskonalenia wakacyjnego i aktualnie mam 8 mb ram. Myślałem że obrazku będą śmigać, a tu nic. 3d max 32 bit nie chce używać dodatkowych 5 mb ram. Odinstalowałem system, odinstalowałem maxa i nic. Jak nie chciał używać 8mb to nie używa // W7 widzi dodatkową pamięć// Czy jest to spowodowane tym że jest to 3d max 32 bitowy??? Proszę o pomoc. nowynowy
Napisano 12 Lipiec 201014 l 5 megabajtow to malutko ;p żartuje :) Max także musi być w wersji 64 bit po prostu. Inaczej nie będzie mógł wykorzystać potencjału pamięci.
Napisano 12 Lipiec 201014 l Czy jest to spowodowane tym że jest to 3d max 32 bitowy Tak jest to tym spowodowane!
Napisano 12 Lipiec 201014 l Przede wszystkim system 64 bit., Dwa system max 64bit. I co ważne odblokować w biosie bynajmniej tak jest przy XP 64bit.że samo posiadanie systemów 64bit. Nie spowoduje wykrycie i uaktywnienie całej zawartości dostępnej pamięci ,odnosi się to wyłącznie do systemu XP64 , . Pozdrawiam i witam na max3d.pl
Napisano 12 Lipiec 201014 l ,odnosi się to wyłącznie do systemu XP64 musze przyznac ze nigdy sie z tym nie spotkalem O,o
Napisano 14 Lipiec 201014 l dziękuję wszystkim za odpowiedź. krótko i na temat. potwierdziło to moje obawy.... żeby wykorzystać posiadany potencjał maxa 64b trzeba szukać.