Napisano 25 Lipiec 201014 l Cześć wszystkim, chcę sobię zrobić świecący napis na ścianie w pokoju (oczywiście napis stworzony w 3ds maxie + kompozycja w aae). Stworzyłem napis i dodałem jako materiał VrayLightMaterial. Dodałem za nim boxa aby odbijał światło z napisu (jakby był na ścianie) Po zrenderowaniu mam coś takiego: Problem w tym, że po usunięciu kanału alpha zostaje w/w box: Próbowałem też dać boxowi jako materiał Vray - Matte/Shadow i box zniknął ale też i odbicia nie było: Pozdrawiam
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor Cześć wszystkim, chcę sobię zrobić świecący napis na ścianie w pokoju (oczywiście napis stworzony w 3ds maxie + kompozycja w aae). Stworzyłem napis i dodałem jako materiał VrayLightMaterial. Dodałem za nim boxa aby odbijał światło z napisu (jakby był na ścianie) Po zrenderowaniu mam coś takiego: Problem w tym, że po usunięciu kanału alpha zostaje w/w box: Próbowałem też dać boxowi jako materiał Vray - Matte/Shadow i box zniknął ale też i odbicia nie było: Pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 201014 l proponuje ci abyś wyrenderował to w wersji czarno-białej i sam nałożył alfę w aae i po sprawie :)\ Pozdr.