Marek G Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Hej oświetlam sobie exteriora dome light i wczytuję do niej mape hdri. Problem polega na tym że chciałbym wyrenderować sobie też do tego ujęcia kanał alpha , aby na końcu podmienić sobie tło (wywalić hdri a w PS dodać inne niebo). Dome light jednak zasłania całkowici env i w żadnym wypadku nie pozwala wyrenderować kanału alpha , kombinowałem też z materialID (wyrenderowany osobny pass) ale to też nic nie pomaga .Może macie jakieś swoje patenty na ten problem ???????? Marek
Marek G Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Napisano 26 Lipiec 2010 Hej oświetlam sobie exteriora dome light i wczytuję do niej mape hdri. Problem polega na tym że chciałbym wyrenderować sobie też do tego ujęcia kanał alpha , aby na końcu podmienić sobie tło (wywalić hdri a w PS dodać inne niebo). Dome light jednak zasłania całkowici env i w żadnym wypadku nie pozwala wyrenderować kanału alpha , kombinowałem też z materialID (wyrenderowany osobny pass) ale to też nic nie pomaga .Może macie jakieś swoje patenty na ten problem ???????? Marek
Marek G Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Napisano 26 Lipiec 2010 tak faktycznie juz działą , kapnełem się po napisaniu posta :-)
Rekomendowane odpowiedzi