Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ok mój problem jest strasznie dziwny. Otóż wrzuciłem całą stronkę na serwer. Działała normalnie. Potem dodałem Domenę "com.pl" ustawiłem ją jako główną, ale wówczas w starej domenie (standardowej) nie ładuje mi plików xml podczas przeglądania.

Pliki w domenie głównej i starej są identyczne. To po prostu skopiowany cały katalog w dwóch różnych miejscach...

Najgorsze że google znajduje starą domenę bez problemu i tę właśnie wyświetla na pierwszej stronie wyszukiwania...

P.S. Zlecę wypozycjonowanie stronki, kontakt przez pm albo na gg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hmmm no spoko... tyle, że to raczej dziwna sprawa. Bo jak wpiszę adres stronki bez tagu "www" z przodu, to zawartość xml'ów ładuje się normalnie. A jak dodam "www" to już ich działania nie widać :/ (puste miejsce tam gdzie powinna być zawartość strony).

Coś mi ktoś wspominał coś o cache w moim kompie. U administratorów hostingu wszystko działa idealnie i wyświetla się normalnie (według nich), problem w tym, że u mnie i mojego klienta nie :/

Napisano
  • Autor

Witam problem nadal aktualny. Z tego co wykazał FireBug to stronka próbuje się połączyć z plikiem crossdomain.xml. Czytałem troszke w googlach że chodzi o to połączenie pomiędzy różnymi domenami. Jednak u mnie pliki xml znajdują się w obu domenach.

Jak mogę się rozwiązać ten problem?? Help me guys, bo już świra dostaję z tą stroną :(:(:(

Napisano

dorzuc crossdomain.xml do katalogu glownego domen

zapisz to ponizej jako crossdomain.xml - nie chce mi sie wrzucac zipka na serwer ;)

ale poczytaj co to robi i jak działa w ogóle.