Kim Bo Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 Ok mój problem jest strasznie dziwny. Otóż wrzuciłem całą stronkę na serwer. Działała normalnie. Potem dodałem Domenę "com.pl" ustawiłem ją jako główną, ale wówczas w starej domenie (standardowej) nie ładuje mi plików xml podczas przeglądania. Pliki w domenie głównej i starej są identyczne. To po prostu skopiowany cały katalog w dwóch różnych miejscach... Najgorsze że google znajduje starą domenę bez problemu i tę właśnie wyświetla na pierwszej stronie wyszukiwania... P.S. Zlecę wypozycjonowanie stronki, kontakt przez pm albo na gg
Kim Bo Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Napisano 5 Sierpień 2010 hmmm no spoko... tyle, że to raczej dziwna sprawa. Bo jak wpiszę adres stronki bez tagu "www" z przodu, to zawartość xml'ów ładuje się normalnie. A jak dodam "www" to już ich działania nie widać :/ (puste miejsce tam gdzie powinna być zawartość strony). Coś mi ktoś wspominał coś o cache w moim kompie. U administratorów hostingu wszystko działa idealnie i wyświetla się normalnie (według nich), problem w tym, że u mnie i mojego klienta nie :/
Kim Bo Napisano 18 Wrzesień 2010 Autor Napisano 18 Wrzesień 2010 Witam problem nadal aktualny. Z tego co wykazał FireBug to stronka próbuje się połączyć z plikiem crossdomain.xml. Czytałem troszke w googlach że chodzi o to połączenie pomiędzy różnymi domenami. Jednak u mnie pliki xml znajdują się w obu domenach. Jak mogę się rozwiązać ten problem?? Help me guys, bo już świra dostaję z tą stroną :(:(:(
olaf Napisano 18 Wrzesień 2010 Napisano 18 Wrzesień 2010 dorzuc crossdomain.xml do katalogu glownego domen zapisz to ponizej jako crossdomain.xml - nie chce mi sie wrzucac zipka na serwer ;) ale poczytaj co to robi i jak działa w ogóle.
Rekomendowane odpowiedzi