Tamyl91 Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 (edytowane) To mój pierwszy samochód w życiu :) Jak widać jest sporo krzywizn na nim i szczerze mówiąc nie wiem jak sobie z nimi poradzić, przesuwam pojedyncze vertexy, jednak nierówności jak były, tak są. Zaczynać od nowa, czy da się to uratować? http://iv.pl/images/55002413505698406165.jpg Edytowane 28 Lipiec 2010 przez Tamyl91
tweety Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Nazwa wątku do poprawki. Zmień go inaczej wątek poleci do kosza.
Kr3tz Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Jak na pierwsze auto jest naprawdę nieźle. Siatka jest dosyć dobrze ułożona; co prawda auto wygląda jak z plasteliny, ale to wina dużych wartości chamferów. A w odpowiedzi na pytanie, czy auto da się uratować, to ja osobiście myślę, że w ogólnym rozrachunku auto nie jest w złym stanie; oczywiście, nie będzie to highend'owy model, i żeby takim był łatwiej by było zacząć od początku, ale jak już wspominałem, jak na pierwsze auto jest naprawdę nieźle i sugerowałbym skończyć pojazd. Suma sumarum myślę, że jedyny mankament na daną chwilę to brak wprawy, doświadczenia w modelowaniu, więc to co mogę jeszcze dodać, to keep on working! ;) Kilka kolejnych modeli powinno załatwić sprawę.
cortes Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 nie ma co ukrywać jest chaos w siatce, nie za duży, ale wymaga prostowania :)
Rekomendowane odpowiedzi