pressenter Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 Witam, możliwe że ta opcja jest gdzieś całkowicie na widoku, ale znaleźć nie mogę. Przy renderowaniu animacji z kilku ujęć korzystam zawsze z batch rendera; wszystko mi się renderuje, a ja mogę robić coś innego. Problem natomiast jest taki, że renderuję klatka po klatce do pliku *.tif, ale chciałbym też móc tak samo wyrenderować render elements (vrayrawgi, vrayrawshadow itp). Czy istnieje taka możliwość? Sz. 1
Mortom Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 A próbowałeś puścić render nie bachem? Tylko zwykłym trybem (shift + q) Chyba powinno zapisywać poszczególne klatki odzienie ale nie jestem pewien Pozdr.
pressenter Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Napisano 3 Sierpień 2010 Tzn nie chodzi mi o zapis wszystkich klatek oddzielnie, tylko render elementów, każdy w osobnym pliku. Tak żebym wynikowo miał "1rgb.tif+1rawgi.tif+1rawshadow.tif" "2rgb.tif+2rawgi.tif+2rawshadow.tif", i tak każda klatka.
Mortom Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 Znaczy prawdę mówiąc nie do końca wiem co chcesz zrobić. Jak puszcze sobie render animacji poszczególnych elementów to mi się zapisują w osobnych plikach...
pressenter Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Napisano 3 Sierpień 2010 No to ja nie wiem co robię nie tak, ale mi nie zapisuje:
Mortom Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 (edytowane) Ale ja puszczam na trybie (shift + q lub f9) i mi działa.... A na screenie masz wyłączone Enable - może dlatego? (wyżej Name) :) Masz konto na gmailu? Jak tak to moje namiary na Gtalka: [email protected] Zawsze jestem tam dostępny Edytowane 3 Sierpień 2010 przez Mortom
Mortom Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 (edytowane) aa.. czekaj... a zwykły frame bufer próbowałeś?.... nie wiem czy to ma znaczenie... ale spróbuj... niezbadane są czasami ścieżki vray'a :) A jednak ma to znaczenie!!! wyłącz VFB i zacznie sie zapisywać :) Edytowane 3 Sierpień 2010 przez Mortom
pressenter Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Napisano 3 Sierpień 2010 Primo to nie mogę, bo korzystam z LWF, a secundo to już Xizor mi pomógł. A zatem w sekcji ustawień vraya wchodzimy w ustawienia VFB, zaznaczamy "save separate render channels", podajemy ścieżkę, i wszystko leci prawidłowo. ;)
Rekomendowane odpowiedzi