Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nowy jestem, nie do końca ogarniam całe to spore forum, więc wybaczcie, jeśli zakłądam temat nieprawidłowo.

Stworzyłem model czołgu T-34 w programie 3ds MAX. Usiłuję nadać mu materiał. Dosyć sporo próbowałem na Architectural, a także na Arch & Design, ale nie potrafie dobrać materiału, który by mnie satysfakcjonował. Wzorowałem się de facto na tym obrazku:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/T-34-85_góra_RB.jpg

Prócz tego chciałbym w jakiś sposób "nakleić" na wieżę czołgu polskiego orła i jakiś numerek (tak jak na powyższym obrazku). Na razie niestety jednak nie mam pomysłu. Myślałem, aby spróbować stowrzyć teksturę z takim numerkiem i użyć Unwrap'a, ale jeśli chodzi o tworzenie tekstur w jakimkolwiek programie to jestem zielony.

Proszę o jakąś pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja za bardzo się nie znam, ale postaram się w przynajmniej minimalnym stopniu pomóc.

Materiału, skoro sam nie potrafisz stworzyć takiego jakiego chcesz, poszukaj na stronach typu : mrmaterials.com i poczytaj o mapowaniu by model wyglądał realistycznie, zacznij na przykład od jakiegoś tutorialu o mapie dirt itd.

Co do numeru i orzełka to wydaje mi się, że nie będziesz potrzebował zaawansowanej wiedzy z zakresu tworzenia tekstur, a jedynie znajomości unwrapa, ale to już może ktoś kto się choć trochę zna powinien się wypowiedzieć :)