Napisano 3 Sierpień 201014 l Witam, nowy jestem, nie do końca ogarniam całe to spore forum, więc wybaczcie, jeśli zakłądam temat nieprawidłowo. Stworzyłem model czołgu T-34 w programie 3ds MAX. Usiłuję nadać mu materiał. Dosyć sporo próbowałem na Architectural, a także na Arch & Design, ale nie potrafie dobrać materiału, który by mnie satysfakcjonował. Wzorowałem się de facto na tym obrazku: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/T-34-85_góra_RB.jpg Prócz tego chciałbym w jakiś sposób "nakleić" na wieżę czołgu polskiego orła i jakiś numerek (tak jak na powyższym obrazku). Na razie niestety jednak nie mam pomysłu. Myślałem, aby spróbować stowrzyć teksturę z takim numerkiem i użyć Unwrap'a, ale jeśli chodzi o tworzenie tekstur w jakimkolwiek programie to jestem zielony. Proszę o jakąś pomoc. Pozdrawiam
Napisano 3 Sierpień 201014 l Ja za bardzo się nie znam, ale postaram się w przynajmniej minimalnym stopniu pomóc. Materiału, skoro sam nie potrafisz stworzyć takiego jakiego chcesz, poszukaj na stronach typu : mrmaterials.com i poczytaj o mapowaniu by model wyglądał realistycznie, zacznij na przykład od jakiegoś tutorialu o mapie dirt itd. Co do numeru i orzełka to wydaje mi się, że nie będziesz potrzebował zaawansowanej wiedzy z zakresu tworzenia tekstur, a jedynie znajomości unwrapa, ale to już może ktoś kto się choć trochę zna powinien się wypowiedzieć :)
Napisano 4 Sierpień 201014 l Autor Fajna stronka. Dzięki za linka :) Poradziłem sobie. Nie ocieka to jeszcze wypasem, ale nabiera kształtów. Pozdrawiam