maross Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 (edytowane) witam chcialbym zrobic lampe w formie swiecacej kuli tzn biala nie przezroczysta kula ale zeby swiecila np na czerwono, da rade cos takiego zrobic?? jak daje swiatlo do srodka to nie swieci;/ dzieki za pomoc aha korzystam z maxa 2009, mental ray Edytowane 4 Sierpień 2010 przez maross
Mortom Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 Jak przeźroczysta? jak szkło? Czy jak plastik? Jeśli jak plastik - masz nawet preset w materiale Arch & Design (mi) > Translucent Plastic Film
maross Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Napisano 4 Sierpień 2010 chodzi mi o taka kule ona jest plastikowa matowa i swieci sie ale w sumie nie dajac swiatla http://www.superdyskoteka.pl/photo/product_info/3/1/0/5_31039c29e80a.jpg
Mortom Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 materiał Double Sided - z materiałem (na jednej i druiej stronie) Arch & Design Powinno dać pożądany skutek. Albo po prostu na mapie selfilomination nadaj gradient i też będzie.
Rekomendowane odpowiedzi