jureksw Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Cześć mam na imię Jurek i jestem już starym prykiem (mam 48 lat) grafiką 3d bawię od kilku lat. Jest to moje hobby a zarazem wielka przygoda z 3d. Samochody modeluję na rhino 2.0 a renderuję czasem w Maxonie Cinema. Model citroena rozpocząłem 2 miesiące temu i jakiś czas przestałem się nim zajmować. Ponieważ chciałbym zakończyć już swój model wystawiam do oceny swoją pracę jednocześnie prosząc o wyrozumiałość ( oczywiście z powodu wieku). Czekam na oceny i sugestie.
wiggles Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 hmm witamy na forum :) model wydaje sie byc poprawny (przynajmniej ja nie widze bledow)tylko fajnie by bylo jakbys pokazal siatke, oraz dodal jakies fajne tlo do autka :)
Kryhas Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Modelik ładny i jak narazie nie znalazłem bugów. Napewno okła idzą do poprawy (bynajmniej należy zrobić bierznik). Zapodaj randera ber lakieru i wtedy zobaczymy czy są bugi :]
Predator Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 no ladnie sie samochodzi prezentuje , co do oponek moglbys biezniki wydlubac :) no i material metalu troche poprawic bo jest niebardzo. I podstawa to jakies otoczenie fajne zrob.
jureksw Napisano 17 Maj 2004 Autor Napisano 17 Maj 2004 ten właściwy renderin dopiero będzie, a na razie trochę siatek
Pussik Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Bardzo ładny ... model. :-) Bo materiały zbyt ładne jesli chcesz zrobić realistyczny samochód. Napewno zbyt się błyszczy. Stajesz teraz przed wyborem: ładny model, czy realistyczny model. ;) Co do modelingu nie mam zastrzeżeń. Oczywiście projekt dużo traci, gdyż nie ma otoczenia.
enzo Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 No nawet nawet...objekt ideał...tylko staruszku nad renderem mógłbyś popracować :)) A tak wogole to z tajemniczych żródeł wiem...że ten pan jureksw- to niezłą kolekcję objektów 3D (samochody) liczną och liczną...i to z detalami...
sikham Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Bardzo ładny ale zły ior na szybach i tragiczne opony tyle odemnie :)
illy Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 a dla mnie detale (lusterka, wyciaraczki) o ile w modelu rzeczywistym istnieja to jest rzeczywqisty samochod czy concepca wlasna>!?
jureksw Napisano 17 Maj 2004 Autor Napisano 17 Maj 2004 te zdjęcia były dla mnie natchnieniem a także to co pamiętałem z lat 60-tych. Samochód pochodzi z lat trzydziestych i jako takich szczegółów nie idzie się doszukać nawet w internecie.
jureksw Napisano 17 Maj 2004 Autor Napisano 17 Maj 2004 te zdjęcia były dla mnie natchnieniem a także to co pamiętałem z lat 60-tych. Samochód pochodzi z lat trzydziestych i jako takich szczegółów nie idzie się doszukać nawet w internecie.
jureksw Napisano 17 Maj 2004 Autor Napisano 17 Maj 2004 proszę zostawić na razie opony, one powstaną później
Gość eax Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Model ladny, nie ma sie czego przyczepic. Jezeli moge zasugerowac cos apropo sceny to moze finalny render przerobic na sepia tone?
don_filippo Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Cześć. Model bardzoe ładny, gładki, podoba mi się jednym słowem:D Wymodeluj i dodaj także wycieraczki, bo bez nich pusto (tak tylko przypominam o wycieraczkach, chociaż wiem, że niepotrzebnie przypominam:>). Aaaaa. I jakbyś mógł kadrować lepiej obrazki, bo niepotrzebnie ładują się WIELKIE PUSTE POLA;P Pozdrowienia
jureksw Napisano 17 Maj 2004 Autor Napisano 17 Maj 2004 dzięki za sugestie, następnym razem się poprawię. Bedę pracował nad sobą. Teraz detale typu wycieraczek, może lusterka no nie wiem co jeszcze? a potem tylko opony i praca nad renderingiem
Samot-nick Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 ta sepia to dobry pomysl, moze go wkleic przed jakis budynek z czasow wojny albo cos?
jureksw Napisano 18 Maj 2004 Autor Napisano 18 Maj 2004 też tak myślałem, mam nawet miejsce gdzie są takie scenerie. Jutro idę robić zdjęcia.
MC-Maxim Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Witam !!! Autko bardzo fajne tylko ja wyrenderował bym je w Maxie + Brazill :)
jureksw Napisano 18 Maj 2004 Autor Napisano 18 Maj 2004 pewnie tak, ale ja nie znam MAXA od początku jeszcze na amidze uzywałem MAXON CINEMA, niestety przyzwyczajenia pozostają górą.
Kryhas Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Następny użytkownik Rhino i następny samochód bez błędów :] Te narty które są na zdjęciu też zamieżasz wymodelować ?? ;)
jureksw Napisano 19 Maj 2004 Autor Napisano 19 Maj 2004 nie, nie bez nart. Teraz wstrzymuję modelowanie samochodu a przechodzę na krótko do kół. Ma dylemat czy pozostawić taki bieznik. czekam na sugestie. :) pozdrawiam wszystkich idwiedzających forum
Pussik Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Bardzo schludna oponka. Naprawdę nie mam zastrzeżeń. No bo do czego? :)
jureksw Napisano 19 Maj 2004 Autor Napisano 19 Maj 2004 czy mam pozostawić taki bieżnik, a może jakiś inny. Czekam na sugestie.
Loozack Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 ta opona będzie miała chyba więcej face\'ów po exporcie niż cała karoseria ;) ale wygląda bardzo dobrze, nie ma już chyba potrzeby nic zmieniać... tylko ten czarny punkcik na środku kołpaka mnie kłuje w oczy... taka brzydka pozostałość po Revolvie chyba :) ogólnie cała praca bardzo mi się podoba, no i jest oryginalna, bo mało jest klasyków na tym forum :) pozdrawiam
jureksw Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 rzeczywiście ten kołpak ma mały błąd ale nie ma problemu to tylko prarę sekund i jest nowy. Dziękuję i pozdrawiam
Bednarz Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Cześć model mi sie ogulnie super podoba lecz mam pewną sugestie 1.Wycieraczki by sie przydały i czy wogule bedą ? :D 2.Koło drzwi poowinno być lusterko albo coś takiego tak jak na realistycznym modelu . Pozdro. Bednarz PS. czy felgi już takie zostaną??
jureksw Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Felgi już takie pozostaną, poza deklem, który muszę naprawić. Lusterko i wycieraczki też będą. Dziś pracuję nad lusterkiem. POZDRAWIAM
jureksw Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 osobiście nie uznaję textur itp. Staram się modelować każdy element. Np. reflektor skłąda się z lustra, szkła, żarówki itd. Koło zostało w całości wymodelowane i wbrew pozorom jest to bardzo łatwe. Chętnie opieszę jeśli potrzeba. A teraz dalsza część samochodu. Pozostały jeszcze wycieraczki a może coś jescze ?
jureksw Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 taki drobny szczegół ja numer seryjny opony też będzie umieszczony
Bzyku Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 ehhh hym czy to nie przesada ?? ile ta opona ma polygonow ?? a nie lepiej by bylo zrobic poprostu mape bump ?? choc fajnie to wyglada no ale i tak bede uwazal ze to juz przesada :)...
jureksw Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 no dobra moge usunąć te numery seryjne, ale bieznik wolę zostawić pozdrawiam
Loozack Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 to się dopiero nazywa szczegółowość :) też staram się jak najwięcej modelować, ale pierwszy raz widzę modelowany napis na oponie :D jestem pod wrażeniem... pozdrawiam
Kryhas Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Ja pierwszy raz opócz numeru seryjnego widze wentylek, który fajnie wygląda. Żeby ta pracka przypadkiem nie skończyła się tak jak Honda Civic bo szkoda będzie bo modelik jest ładny :]
Kryhas Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 W tym jest problem że nie skończono ją bo prawdopodobnie komp nie wytrzymał. Z resztą sam zobacz dlaczego: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8489
illy Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 no i nie wymodelowal w Hondzie raczki od otwierania wlewu paliwa rotfl, szkoda szkoda ale modelowanie bieznika, hmmm niby starannosc i punkt za to, ale z drugiej strony to meczenie komputera i utrudnianie sobie pracy, chyba ze komp to supermachina, ile kolo ma polys?
Rekomendowane odpowiedzi