Napisano 17 Maj 200420 l Cześć mam na imię Jurek i jestem już starym prykiem (mam 48 lat) grafiką 3d bawię od kilku lat. Jest to moje hobby a zarazem wielka przygoda z 3d. Samochody modeluję na rhino 2.0 a renderuję czasem w Maxonie Cinema. Model citroena rozpocząłem 2 miesiące temu i jakiś czas przestałem się nim zajmować. Ponieważ chciałbym zakończyć już swój model wystawiam do oceny swoją pracę jednocześnie prosząc o wyrozumiałość ( oczywiście z powodu wieku). Czekam na oceny i sugestie.
Napisano 17 Maj 200420 l hmm witamy na forum :) model wydaje sie byc poprawny (przynajmniej ja nie widze bledow)tylko fajnie by bylo jakbys pokazal siatke, oraz dodal jakies fajne tlo do autka :)
Napisano 17 Maj 200420 l Modelik ładny i jak narazie nie znalazłem bugów. Napewno okła idzą do poprawy (bynajmniej należy zrobić bierznik). Zapodaj randera ber lakieru i wtedy zobaczymy czy są bugi :]
Napisano 17 Maj 200420 l no ladnie sie samochodzi prezentuje , co do oponek moglbys biezniki wydlubac :) no i material metalu troche poprawic bo jest niebardzo. I podstawa to jakies otoczenie fajne zrob.
Napisano 17 Maj 200420 l Bardzo ładny ... model. :-) Bo materiały zbyt ładne jesli chcesz zrobić realistyczny samochód. Napewno zbyt się błyszczy. Stajesz teraz przed wyborem: ładny model, czy realistyczny model. ;) Co do modelingu nie mam zastrzeżeń. Oczywiście projekt dużo traci, gdyż nie ma otoczenia.
Napisano 17 Maj 200420 l No nawet nawet...objekt ideał...tylko staruszku nad renderem mógłbyś popracować :)) A tak wogole to z tajemniczych żródeł wiem...że ten pan jureksw- to niezłą kolekcję objektów 3D (samochody) liczną och liczną...i to z detalami...
Napisano 17 Maj 200420 l a dla mnie detale (lusterka, wyciaraczki) o ile w modelu rzeczywistym istnieja to jest rzeczywqisty samochod czy concepca wlasna>!?
Napisano 17 Maj 200420 l Autor te zdjęcia były dla mnie natchnieniem a także to co pamiętałem z lat 60-tych. Samochód pochodzi z lat trzydziestych i jako takich szczegółów nie idzie się doszukać nawet w internecie.
Napisano 17 Maj 200420 l Autor te zdjęcia były dla mnie natchnieniem a także to co pamiętałem z lat 60-tych. Samochód pochodzi z lat trzydziestych i jako takich szczegółów nie idzie się doszukać nawet w internecie.
Napisano 17 Maj 200420 l Model ladny, nie ma sie czego przyczepic. Jezeli moge zasugerowac cos apropo sceny to moze finalny render przerobic na sepia tone?
Napisano 17 Maj 200420 l Cześć. Model bardzoe ładny, gładki, podoba mi się jednym słowem:D Wymodeluj i dodaj także wycieraczki, bo bez nich pusto (tak tylko przypominam o wycieraczkach, chociaż wiem, że niepotrzebnie przypominam:>). Aaaaa. I jakbyś mógł kadrować lepiej obrazki, bo niepotrzebnie ładują się WIELKIE PUSTE POLA;P Pozdrowienia
Napisano 17 Maj 200420 l Autor dzięki za sugestie, następnym razem się poprawię. Bedę pracował nad sobą. Teraz detale typu wycieraczek, może lusterka no nie wiem co jeszcze? a potem tylko opony i praca nad renderingiem
Napisano 18 Maj 200420 l ta sepia to dobry pomysl, moze go wkleic przed jakis budynek z czasow wojny albo cos?
Napisano 18 Maj 200420 l Autor też tak myślałem, mam nawet miejsce gdzie są takie scenerie. Jutro idę robić zdjęcia.
Napisano 18 Maj 200420 l Witam !!! Autko bardzo fajne tylko ja wyrenderował bym je w Maxie + Brazill :)
Napisano 18 Maj 200420 l Autor pewnie tak, ale ja nie znam MAXA od początku jeszcze na amidze uzywałem MAXON CINEMA, niestety przyzwyczajenia pozostają górą.
Napisano 19 Maj 200420 l Następny użytkownik Rhino i następny samochód bez błędów :] Te narty które są na zdjęciu też zamieżasz wymodelować ?? ;)
Napisano 19 Maj 200420 l Autor nie, nie bez nart. Teraz wstrzymuję modelowanie samochodu a przechodzę na krótko do kół. Ma dylemat czy pozostawić taki bieznik. czekam na sugestie. :) pozdrawiam wszystkich idwiedzających forum
Napisano 19 Maj 200420 l Autor czy mam pozostawić taki bieżnik, a może jakiś inny. Czekam na sugestie.
Napisano 19 Maj 200420 l ta opona będzie miała chyba więcej face\'ów po exporcie niż cała karoseria ;) ale wygląda bardzo dobrze, nie ma już chyba potrzeby nic zmieniać... tylko ten czarny punkcik na środku kołpaka mnie kłuje w oczy... taka brzydka pozostałość po Revolvie chyba :) ogólnie cała praca bardzo mi się podoba, no i jest oryginalna, bo mało jest klasyków na tym forum :) pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200420 l Autor rzeczywiście ten kołpak ma mały błąd ale nie ma problemu to tylko prarę sekund i jest nowy. Dziękuję i pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200420 l Cześć model mi sie ogulnie super podoba lecz mam pewną sugestie 1.Wycieraczki by sie przydały i czy wogule bedą ? :D 2.Koło drzwi poowinno być lusterko albo coś takiego tak jak na realistycznym modelu . Pozdro. Bednarz PS. czy felgi już takie zostaną??
Napisano 20 Maj 200420 l Autor Felgi już takie pozostaną, poza deklem, który muszę naprawić. Lusterko i wycieraczki też będą. Dziś pracuję nad lusterkiem. POZDRAWIAM
Napisano 20 Maj 200420 l Autor osobiście nie uznaję textur itp. Staram się modelować każdy element. Np. reflektor skłąda się z lustra, szkła, żarówki itd. Koło zostało w całości wymodelowane i wbrew pozorom jest to bardzo łatwe. Chętnie opieszę jeśli potrzeba. A teraz dalsza część samochodu. Pozostały jeszcze wycieraczki a może coś jescze ?
Napisano 20 Maj 200420 l ehhh hym czy to nie przesada ?? ile ta opona ma polygonow ?? a nie lepiej by bylo zrobic poprostu mape bump ?? choc fajnie to wyglada no ale i tak bede uwazal ze to juz przesada :)...
Napisano 20 Maj 200420 l Autor no dobra moge usunąć te numery seryjne, ale bieznik wolę zostawić pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200420 l to się dopiero nazywa szczegółowość :) też staram się jak najwięcej modelować, ale pierwszy raz widzę modelowany napis na oponie :D jestem pod wrażeniem... pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200420 l Ja pierwszy raz opócz numeru seryjnego widze wentylek, który fajnie wygląda. Żeby ta pracka przypadkiem nie skończyła się tak jak Honda Civic bo szkoda będzie bo modelik jest ładny :]
Napisano 21 Maj 200420 l W tym jest problem że nie skończono ją bo prawdopodobnie komp nie wytrzymał. Z resztą sam zobacz dlaczego: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8489
Napisano 21 Maj 200420 l no i nie wymodelowal w Hondzie raczki od otwierania wlewu paliwa rotfl, szkoda szkoda ale modelowanie bieznika, hmmm niby starannosc i punkt za to, ale z drugiej strony to meczenie komputera i utrudnianie sobie pracy, chyba ze komp to supermachina, ile kolo ma polys?