Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Temat trochę powiązany z teksturowaniem, więc założyłem go tutaj. Postanowiłem sobie przerobić tutorial o modelowaniu i teksturowaniu przedmiotów do gier. Na filmie o mapowaniu są używane funkcje "Stitch Selected" i "Quick Planar Map". Gostek podczepił sobie do tego klawisze rzeby pracować szybciej. Próbowałem też sobie podczepić skróty klawiszowe, ale funkcja nie działa. Klikam kolejno "Customize User Interface", w zakładce "Group" wybieram "Unwrap UVM" wybieram "Quick Planar Map", klikam skrót "shift+v" i assign, a do "Stitch" skrót "shift+b". W okienku jest pokazane, że sktóry zostały przypisane, jednak gdy wejde w edycje mapowania sktóry nie działają. Czy robie coś źle przy przypisywaniu skrótów? Trzeba jeszcze dodatkowo zaznaczyć jakąś opcje?

I drugie pytanko dotyczące normal mapy. Na filmie aby zobaczyć jak wygląda przedmiot z normalką, jest używany shader, niestety jakość nie jest najlepsza i nie moge dokładnie odczytać nazwy. Coś w stylu "Xcliulshader1.01" ale jak wpisuje to w google, to nawet nie ma podpowiedzi :/ Czy można w jakiś sposób nałożyć na obiekt normal mape za pomocą tego co oferuje tylko max? (mam wersje 2010). A może istnieje jakiś inny shader?

Z góry dzięki za odpowiedź.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 790
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ad.1/ Spróbuj przełączyć na pasku narzędzi opcję "Keyboard Shortcut Override" (chyba niedokładnie przytoczyłem, ale coś w ten deseń, ikonka z przyciskiem).