Napisano 9 Sierpień 201014 l Witam! Mam problem, zacząłem modelowanie Lamborghini Gallardo. Kiedy troszkę zrobiłem, zapragnąłem zobaczyć efekt mojej pracy w całości, a nie tylko "połowicznie", więc użyłem modyfikatora Symmetry, ale wychodzi z tego coś dziwnego. Żeby lepiej wyjaśnić problem dorzucam screeny: Połowa modelu bez Symmetry: Z Symmetry: Efekt zmienia się wraz z włączeniem bądź wyłączeniem opcji Flip oraz zmianą osi symetrii, jednak efekt nigdy nie jest odpowiedni. Pozdrawiam
Napisano 9 Sierpień 201014 l Masz złą oś wybraną bo sam modyfikator działa jak należy. Ustaw oś, gizmo symetrii w pozycji krańcowej dla środka modelu i ew. wyłącz "slice along mirror"
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor Dzięki serdeczne, nie wpadł bym, że rozwiązanie może być tak łatwe. ;) ------------------- Edit Mam jeszcze jedno pytanie, całe modelowanie rozpocząłem od przedniego nadkola przez stworzenie Tube, teraz chciałbym zrobić tylne nadkole i nie wiem czy też da się jakoś stworzyć tube i połączyć z resztą modelu. Edytowane 10 Sierpień 201014 l przez Scuderis