Prescot Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Własnie wcisnąłem przypadkowo delete na klawiaturze, zniknęło mi pare obiektów i nie mogę do tego powrócić klikając ctrl+z a była to ostatnia rzecz jaką zrobiłem. Jakieś pomysły ?
Cide Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Jak nic nie działa, i nie masz sejwa swojego, to folder 3dsMax\autoback, defaultowo w moich dokumentach. Masz tam backupy, jeśli tego nie wyłączyłeś w opcjach. Wczytaj ostatni sprzed usunięcia.
Prescot Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Napisano 23 Sierpień 2010 A nie ma jakiegoś pluga zwiększającego "pamięć" ostatnich czynności ?
Cide Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 A nie ma jakiegoś pluga zwiększającego "pamięć" ostatnich czynności ? A po co taki? W ustawieniach maksa masz przecież do tego ustawienia. Problem w tym, że im więcej tam dasz, tym maks ci się częściej będzie wykładał i tym wolniej będzie działał. Lepiej zwiększyć liczbę backupów, ustawić rozsądne odstępy czasu pomiędzy ich zapisywaniem. No i samemu od czasu do czasu pamiętać o ctrl+s, przed ważnymi operacjami. Poza tym w max2011 chyba jest bug i czasem ctrl+z omija pewne operacje, nie rozgryzłem jeszcze jakie i czym to spowodowane.
Rekomendowane odpowiedzi