Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jazztine
Napisano

Hejka,

może dla niektórych będzie to pikuś mały, ale ja mam problem i mam nadzieję, że większy specjalista będzie mi w stanie pomóc. Stworzyłam sobie listwę z diodami LED, na zasadzie małych obiektów o jasnej teksturze - ok, fajnie, nawet narzuciłam sobie na nie glow, co by mi udawało świecenie poszczególnych punktów, ale ból jest kiedy muszę część tej listwy wstawić za jakiś inny obiekt, który de facto jest transparentny - dokładnie to szklany i pierdut - część wystająca poza oczywiście nadal udaje świecenie, a to co za szkłem już nie "świeci". Nie chodzi mi o odjechany efekt, że mi dookoła powstaje światło, coś mi te punkty oświetlają, gdzie indziej przez to pada cień - nie. Chodzi mi o to, żeby glow było również widać kiedy znajduje się on za transparentnym, lub częściowo transparentnym obiektem. Przeszukałam już kawał forum, ale nic nie mogłam znaleźć i już zaczynam się wkurzać, bo to niby taka prosta i oczywista sprawa, a ja nie mogę znaleźć rozwiązania... Please, czy ktoś zna odpowiedź? Z góry dzięki za pomoc!

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość jazztine
Napisano

sorki, zapomniałam opisać...

soft - 3d studio max 9, mental ray

Gość jazztine
Napisano

...swoją drogą rewelacyjne projekty tworzysz... piękna sprawa.

Gość jazztine
Napisano

Dzięki za odpowiedź - jedno pocieszenie, że nie jestem aż tak cienka w max'ie, bo de facto nie da się tego zrobić bez dodatkowego plug-in'a. Ok, będę kombinować co ztym fantem zrobić...