Macjej Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Witam. Mam takie pytanie. Zrobiłem sobie model Lancera Evo X, ale całość jest w 1 bryle, co widać na screenie. Jak mogę podzielić go w jakiś łatwy sposób na części (klapa, drzwi) i tak żebym mógł każdą z tych części "pokolorować" na inny kolor ? Jeśli był już taki temat to sorry i proszę o linka. A jeśli pytanie jest nie na poziomie to też przepraszam, ale dopiero zacząłem się bawić w 3D maxie : ). Z góry dzięki.
blinq Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Zaznaczasz poligony które chcesz odłączyć i dajesz "detach" pozdro 1
Macjej Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Napisano 27 Sierpień 2010 Sorry że kompletnie nie na temat, ale nie chciałem kolejnego tematu zakładać. Jak mogę zrobić kratkę wentylacyjną i światła, takie jak na zdjęciu ?
Gość kakaku Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 albo textura opacity (zaoszczedzisz poly) albo wymodeluj a co do świateł to pytaj Brazniewa:D na tym forum on najlepiej Ci w tej sprawie pomoże
Rekomendowane odpowiedzi