Skocz do zawartości

normal mapa w viewporcie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Chrupek3D
Napisano (edytowane)

czy Blender 2.49b wyświetla normalki w viewporcie?

Mam na myśli dynamiczne (hardware) wyświetlanie normalek, jak w 2.53

Jeśli istnieje jakaś wersja optymizowana to gdzie jej szukać?

ps. o uszy obiło mi się coś a'la Apricot...

Edytowane przez Chrupek3D
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Gość Chrupek3D
Napisano

juSZ sobie poradziłem... może kiedyś zrobię tutorial dla takich mądrali jak ty ;)

Napisano
juSZ sobie poradziłem... może kiedyś zrobię tutorial dla takich mądrali jak ty ;)

chrupek a właściwe po co? skoro ludzie i tak nie szukają tutków, tylko pytają się na forum ? http://www.google.pl/search?hl=pl&qscrl=1&tbs=vid:1&q=blender+realtime+normalmap+tutorial&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

http://www.google.pl/search?q=tutorial+blender+viewport+normal+map&hl=pl&qscrl=1&source=lnms&ei=y7l7TLb2INCNjAfnuMHKBg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&ved=0CCYQ_AU

Gość Chrupek3D
Napisano

dzięki szczuro, tutka "stone" kiedyś oglądałem, ale jak człowiek potrzebuje to zapomina... gdzie to widział ;)

Napisano

Dlaczego mądrali i dlaczego tutorial? Ja przecież wiem, że Blender wyświetla normal mapy w viewporcie, więc niby co miałby mnie nauczyć tutorial? Zresztą tutoriali nie używam. Czy może chodzi o to że za późno odpowiedziałem? Przymusu nie mam. Pomagam bo mi się nudzi - inaczej musiałbym coś robić i mógłbym się zmęczyć.

P.S.

Wydaje mi się, że widzę twojego awatara od jakiegoś czasu na forum, a tu mi pisze że tylko 5 postów. Jakiś błąd czy z kimś mylę.