Napisano 30 Sierpień 201014 l Witam Wszystkich Zwracam się z pomocą odnośnie renderowania sieciowego w MR. Wiele osób próbowało pomóc ale żadna rada nie pomogła. Problem: -------- Przy kończeniu renderingu klatki mental/3dmax napotyka problem http://img248.imageshack.us/img248/4118/41080137.jpg Wtedy można kliknąć OK i program zostaje zamknięty-wtedy czasem pokazuję się kolejny problem http://img840.imageshack.us/img840/3762/64092788.jpg To już można wyłączyć tylko z poziomu Menadżera zadań. Błąd z renderowaniem występuje prawie zawsze, piszę prawie bo czasem udaje mi się wyrenderować 6 razy poprawnie. Sytuacja ma się podobnie przy renderowaniu animacji-wtedy przy którejś klatce animacji render po prostu "staje", mogę wtedy tylko zamknąć 3dmaksa-daję on mi możliwość jeszcze zapisania sceny ale poza tym żadne okno nie jest już aktywne. Po kodach błędu zauważyłem w sieci że wiele osób ma ten problem i nie tylko na Maxie ale także w mayi oraz xsi. Próbowałem juz zmieniać/ograniczać ustawienia MR ale bez skutku. BSP/BSP2 zmiana tych ustawień też nie pomaga-w zasadzie nic nie pomaga. Sytuacja ma miejsce przy małych jak i dużych scenach więc pamięć wykluczam zwłaszcza że każdy komputer ma dość wystarczająco ramu. Dodam że nie używam opcji NetRender. Państwo z Autodesku mają to szanownię gdzieś (chyba że kupię u nich komputer z oprogramowaniem wtedy by się tym zajeli:)) Instalowałem Patche oraz Hotfixy (na renderfarmie oraz na matce)do 3dmaxa ale to to też nie pomaga. Sytuacja ma miejsce na systemie Win Xp 64bit oraz Win7 Ultimate Farma składa się z 3 komputerów: System:Win XP 64bit SP2 Procesor Intel Core i7 6Gb RAM Dysk 250GB SAS Nvidia Quadro fx1700 Komputer Matka (ten na którym pracuje i który też bierze udział w renderowaniu) Dwa procesory Intel Xeon E5450 3GHz (łącznie 8 rdzeni) Płyta główna ASUS Z7S WS 8GB RAM Nvidia Quadro fx1700 Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc lub podpowiedź odnośnie tego problemu ponieważ aż żal patrzyć na szafę która stoi bezczynnie i która też swoje kosztowała. Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 201014 l ja też miałem ten problem z mentalem, z Vrayem go nie mam. I jest szybciej.