cieply Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Hej, mam parę przedmiotów skopiowanych opcją instance, a dokładnie kamery. Mogę jakoś wyłączyć ten instance czy trzeba te kamery na nowo ustawiać, bo potrzebuje różne Zoomy i czułości? I czy da się Vrayowską kamerę ustawić z pola Perspective tak jak tą zwykłą Ctrl+C? Dzięki za odpowiedzi! c.
Gość Gosc Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 jak kazdy obiekt.. w zakladce modify nacisnij "Make Unique"
cieply Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Ok! Dzięki wielkie, po prostu nie znałem tej opcji. ;) A z ustawianiem VPC z viewportu perspective albo zmiana zwykłej na vrayowską?
Gość Gosc Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 tutaj http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/leles-vray-tools
stormwind Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 I czy da się Vrayowską kamerę ustawić z pola Perspective tak jak tą zwykłą Ctrl+C? Dzięki za odpowiedzi! c. Jesli chcesz stworzyć kamerę vray z widoku perspective przeciągnij ja byle gdzie w widoku i wcisnij Ctr+c. Ewentualnie będziesz musiał dopasować focal lenght.
cieply Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Dzieki działa, nawet w 99% dopasowuje :) cud opcja.
Rekomendowane odpowiedzi