piotrek6896 Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 mam problem z wyeksportowaniem animacji do .avi. Gdy ja wyrenderuje w vp i ja zapisze po otwarciu jest tak jakby pojedyncza klatka, nie ma calosci. Kombinowalem z roznymi kodekami itp ale nic..
Reanimator Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Zeby wyrenderowac animacje w Mayce musisz uzyc Batch Render. Najlepiej do pojedynczych klatek i zlozyc to chociazby w VirtualDub, albo Premierze.
piotrek6896 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 zapomnialem napisac: soft to 3ds max 2010
Reanimator Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Wow, nawet nie wiem skad mi sie wziela ta Mayka;) Moze dlatego, ze ostatnio w niej renderuje ;D No to jeszcze raz. Ustawiles w Render Setup zakres klatek w Time Output? Nie single, tylko np. Range.
Reanimator Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 a probowales renderowac do plikow graficznych typu JPG, TGA? 1
piotrek6896 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 tzn? kazda klatke osobno a pozniej skladac czy jak? bo niebardzo rozumiem? najpierw probowalem w video post, i nic pozniej bezposrednio z render setup i dalej to samo, niby sie wyrenderuje wszystko, ale problem jest z zapisem tego gdyz zapisuje sie takjakby jedna klatka.
ApaczoS Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Może masz zmienione na Iterative w opcjach renderu?Przełącz na Production. 1
Traitor Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Dobra rada: Zapominij o video post i licz do klatek. 1
piotrek6896 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 ustawione mam na production caly czas.
Reanimator Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 tzn? kazda klatke osobno a pozniej skladac czy jak? Tak. Jak renderujesz do bitmapy to zamiast jednego filmu masz zbior plikow, kazda klatka osobno. Sprobuj nawet kilka tylko, zeby zobaczyc, czy tez renderuje sie tylko jedna.
piotrek6896 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 jedna klatka sie renderuje, alewyskakuj taki komunikat tylko zabardzo nie wiem o co w nim chodzi. pojawia sie gdy klikam render. Pewnie to cos istotnego. "You are rendering a sequence with no assigned file. Frames may be lost. Do you want to continue?"
Quentin Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Chodzi pewnie o to, że renderujesz scenę bez wybranego pliku wyjściowego.
piotrek6896 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 Chodzi pewnie o to, że renderujesz scenę bez wybranego pliku wyjściowego. tzn? nie zabardzo rozumiem o jaki plik wyjsciowy chodzi i jak go zastosowac.
Traitor Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Pewnie znaczy to, ze nie zapisujesz klatek na dysku.
Kris_R Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 W render setup w zakładce 'Common' i w polu 'Render Output' dobrze by było, żebyś wskazał miejsce na dysku oraz format pliku do którego chcesz przeliczyć filmik. 1
Rekomendowane odpowiedzi