Buła Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Witam. Chcę stworzyć tor taki jak tutaj: Tyle że kompletnie nie wiem jak go zmapować i oteksturować. Największy problem mam z zakrętami, bo nie wiem jak zrobić uniwersalną teksturę którą mógłbym użyć do kilku zakrętów. Prosiłbym o jakieś rady :] Pozdrawiam Buła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Robisz uniwersalną teksturę zakrętu np 90 stopni (najpierw mapujesz sobie jeden zakręt, żeby mieć na czym to robić) i tak mapujesz wszystkie zakręty (lub np co drugi czy co trzeci ale wtedy musisz zrobić więc wersji zakrętu) aby na siebie nachodziły na uvałce. Wtedy wszystkie zakręty mają tą samą teksturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davegraph Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Nie ma siły, musisz przygotować kilka różnych wersji tej samej tekstury, czyli musisz zrobić prosty odcinek, następnie odcinek z zakrętem itd. wtedy otrzymasz całość, jeśli wykonasz tekstury dobrze to nie ma mowy o widocznych łączeniach. Najlepiej zrób jedną dużą teksturę z wszystkimi rodzajami interesujących Ciebie odcinków, a następnie według potrzeby ją potnij. To chyba najczęściej stosowane rozwiązanie w grach jeśli nie posiadasz jakiegoś dobrego edytora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buła Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Dzięki za odpowiedzi, zrobię tak jak mówicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi