Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chciałem zrobić na potrzeby strony osiedlowej taki ładny animowany przycisk w postaci domku. Ale mam pytanko jak zgrać taką animację. Bo na pewno nie może to być avik. Chodzi o to, że max nie może standardowo zgrywać animowanych (ani żadnych inny) gifów. W dodatku nie wiem jak zrobić przezroczystość takiego gifa. Czy wystarczy czarny, czy jakoś dodatkowo trzeba kombinować. Robiliście coś takiego? Czekam na odzew:)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak ten przycisk robisz w maxie to zainstaluj sobie swift3d i wyeksportuj go jako flashowy filmik, lub ewentualnie wyeksportuj animacje do pojedynczych klatek a potem poskładaj to do animowanego gifa (np. w GIF animator)

Napisano
  • Autor

Szkoda, widziałem kiedyś jak gość bezpośrednio w maxie zgrywał do gifa. A napewno nie było wtedy swifta. Chociaż kto wie to było tak ze 4 lata temu:)

Napisano

ja robilem to tak, ze renderowalem do klatek w formacie .png, a potem imporotwalem to do Flash\'a (plus jest taki, ze Flash moze importowac od razu wszystkie ponumerowane logicznie klatki), tylko ze za bardzo nie chcialo to dzialac z przezroczystoscia... :mad: w koncu zrobilem te przyciski nieprzezroczyste w ramce...

Napisano

hmmm... ze wzgledu na kanal alpha... wiesz, nawet nie pomyslalem, zeby zapisac to jako gif\'a... (nie pomyslalem, ze tez moze miec kanal alpha :| )

pozdroofki