Napisano 11 Wrzesień 201014 l Witam, mam dwa shape .. okrąg i kwadrat ... chcę wyciąć z kwadratu ten właśnie okrąg .... i nie wiem za bardzo jakiej opcji użyć ... mam Blendera 2.53
Napisano 11 Wrzesień 201014 l Nie bardzo cię rozumie masz Cube czy Plane i chcesz w nim wyciąć okrąg, otwór tak ? Jeśli tak, chcesz mieć kwadrat z dziurą w środku to albo Boolean albo ręcznie z circle. Jeśli nie to tłumacz jeszcze raz bo nie rozumie. Edytowane 11 Wrzesień 201014 l przez stach13
Napisano 13 Wrzesień 201014 l no to ustaw okrąg ( pusty )w tym miejscu gdzie ma byc dziura, usuń face z kwadratu i potem łącz sobie wierzchołki zaznaczając dwa i wciskając "F", albo od razu 3-4 by robić face'y... możesz pododawać loopy na kwadracie przed "przyczepianiem koła w kwadrat" (ctrl + R) do tego kwadratu jeszcze, by możliwie jak najwiecej było 4 kątów, a nie trójkątów, bo one są be be... :)
Napisano 14 Wrzesień 201014 l Trójkąty nie są wcale be, trzeba wiedzieć gdzie je można zastosować a gdzie nie, w wielu przypadkach są wręcz wskazane.