Gość Jermex Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 Witam. Mam pytanie. Jak scalić szybko kilka obiektów? Mam taki oto ratuszek: KLIK, ale jest on złożony z wielu różnych siatek. Osobno okna, osobno daszek, filary itp. Zależy mi, żeby był jako jeden model, bo mam zamiar przerzucić go do innego programu. Funkcją Union trzeba się nieźle naklikać, a chciałbym tego uniknąć. Z góry dziękuję.
Lucas Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 Ctrl+J łączy zaznaczone obiekty (musi być jeszcze wybrany aktywny obiekt do którego będą one dołączone). Swoją drogą szybciej byś to w googlu znalazł...
Gość Jermex Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 No właśnie nie o to mi chodzi. Chciałbym, żeby proces łączenia ingerował w siatkę tak jak funkcja "union", czyli dodawanie nowych krawędzi, wierzchołków etc.
Lucas Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 No to niestety zostaje tylko union, rozumiem ból, bo to narzędzie i tak trochę kiepsko działa i potrafi kaszanić siatkę. Pewnym wyjściem może być łączenie przez ctrl+j wszystkich elementów, które się ze sobą nie stykają ani nie mają części wspólnych i dopiero robić scalanie przez union.
Rekomendowane odpowiedzi